Što kosa govori o vama

kratka kosa

Jeste li znali koliko kosa govori o vama i vašoj osobnosti? Jeste li buntovnica ili možda više volite klasiku? Kosa je odraz osobnosti osobe, a osim procjene karaktera, ona može biti i znak koji pokazuje kakvo je vaše zdravstveno stanje, koliko imate godina i koliko ste vitalni.

Ono što osjećate iznutra uvelike utječe na izgled, pa tako i na zdravlje vlasi, a svaka emocionalna promjena neće ostati skrivena, nego će se vidjeti upravo na vašoj kosi. Sjetite se toga svaki put kada se nađete u posebnoj situaciji, ugodnoj ili onoj malo manje pozitivnoj.

Na kosu mogu utjecati razni faktori, a osim prehrane tu su hormoni, šamponi, regeneratori i sva kemijska sredstva koja završe na vašoj kosi. Dobro je znati kako je kosa i znak psihološkog poremećaja, pa se tako pokazalo da su osobe koje odjednom obojaju kosu u crno, depresivne.

Kako bi mogli pretpostaviti da pojedine osobe imaju određenih psihičkih poteškoća, to su situacije gdje osoba nekontrolirano čupa dlake i kosu, a radi se o poremećaju kontrole impulsa te rezanje samo određenih dijelova kose na glavi.

Duga kosa je oduvijek bila simbol ženstvenosti, a žene su kao i muškarci oduvijek smatrale kako s dugom kosom postižu najveću razinu ženstvenosti. Duga kosa bi ujedno mogla značiti i želju za boemskim načinom života.

Kratke frizure, a još ako su pravilno oblikovane mogu biti znak da se radi o osobi koja je umjetnik u duši. Kratke frizure koje zahtijevaju češće odlaske kod frizera mogu uputiti na to da žena uvelike vodi računa o svom izgledu.

Kosa je prvo što mnogi primijete na vama, pa nije ni čudno ako želite imati lijepu, zdravu i sjajnu kosu. Ona je zaštitni znak skoro svake osobe i zato je važno da vodite računa o njezi i kvaliteti kose.

Autor: S.Š., Foto: dinkat/Shutterstock