Profesionalna šminka i vizažist

vizažist
Vizažist, Foto: Halay Alex/Shutterstock

Koliko ste puta listale časopise ili gledale program prije početka npr. dodjele Oscara. Uvijek vas je intrigiralo kako to da ove žene imaju toliko šminke koja savršeno pristaje i toliko dugo ostaje postojana. Kako je moguće ponad vrućeg asfalta i reflektora ostati tako svježa i dotjerana dok mi nakon nekoliko sati u gradu izgledamo kao sladoled koji se topi ako nanesemo išta više od maskare i rumenila.

Jasno je o čemu se radi. To su žene koje iza sebe imaju čitavu vojsku stručnjaka za ljepotu koji brinu o načinu na koji će se prezentirati javnosti. Jednoj Jennifer Lopez nedopustivo je pojaviti se na nekom festivalu, otvorenju ili bilo kojem drugom događaju sa razmazanom maskarom ili napola pojedenim ružem. Te žene žive od slike sebe koju prodaju, stoga je nužno da sve na njima bude savršeno dotjerano pri javnim istupima.

Iako je nemoguće svaki dan biti profesionalno našminkana ako vaš posao ne uključuje recimo rad pred kamerom, ipak za neke posebne prilike u životu nije na odmet zaletjeti se do dobrog vizažista. Za situacije poput maturalnih večeri, promocija ili vjenčanja sasvim je dobra ideja potražiti stručnu pomoć kod šminkanja.

Kada dođete na dogovor sa vizažistom objasnite mu što biste željele i koliko dugo bi šminka trebala ostati postojana. Također je bitno napomenuti neke mušice koje vaša koža ima. Npr. ako vam koža ekstzremno loše reagira na proizvode koji u sebi sadrže neki sastojak ili se pak jako zasjaji čim se temperature popnu iznad 25°C to je potrebno spomenuti.

Iskusan vizažist će vas dobro promotriti i pogledati što je na vama  najupečatljivije, poigrat će se sa najboljom crtom lica i istaknuti je onako kako vi same nikada ne biste mogle. Znanje je moć. Ako vam se ne sviđa njegova ideja i smatrate da bi vam nešto drugo bolje pristajalo slobodno mu recite, ipak vi svoje lice poznajete najbolje.

Vizažisti obično koriste profesionalnu šminku koja je mnogo trajnija od make upa koji koristimo u svakodnevnom dotjerivanju. Pitate se zašto onda jednostavno ne biste svaki dan koristile upravo tu šminku. Postoji kvaka 22 kao i obično. Iako je kvalitetna i zadržat će se duže ona je ujedno i teža za kožu, ali na taj poseban dan ćete izgledati besprijekorno. Teška šminka tu i tamo neće vam naškoditi, ali nikako nije ispravan odabir za svaki dan. Ipak ste najljepše kada ste prirodne i njegovane i malo razmazane maskare to neće promijeniti.

 Autor: L.K. Foto: Halay Alex/Shutterstock