Zategnute bočne pletenice

Djevojka s pletenicama, Foto: Inga Marchuk/Shutterstock

Mnogim ženama vrućina predstavlja problem posebno kada je u pitanju njihova kosa. Kovrčava je kosa možda najnezahvalnija za ovakvo vrijeme, budući da njen gusti pokrov smanjuje dotok zraka na vrat i glavu. No i za to imamo rješenje. Isprobajte kod kuće napraviti zategnute pletenice na bočnoj strani koje će barem malo vašoj glavi dopustiti da diše.

Za ovakvu vam je frizuru potrebno oko 10-ak min i frizura nije zahtjevna za izradu. Preporučamo ju ženama koje imaju dugu i prirodno kovrčavu ili onduliranu kosu. Za oblikovanje ove frizure trebat će vam čašalj za oblikovanje, kao i obložene trake i grivne.

Ova frizura počiva na principu da se pletenice spletu uz tjeme glave, a da ostatak kovrča lagano pada. prvi je korak da napravite razdjeljak po sredini tjemena, a na jednoj strani odvojite češljem poveći dio kose. Dio kose kojeg ste odvojili podijelite na tri jednaka dijela i razdvojite ih.

Pletenica se radi na standardni način samo pripazite kako biste ju što je više zategnuli. dijelove kose počnite povlačiti prema licu, desni dio stavljajte preko srednjeg dijela pa lijevi preko srednjeg pa ponovno desni preko srednjeg i tako do raja.

Kada je pletenica gotova, svežite je na kraju gumicom. Ispletenu pletenicu za tjeme kose pričvstite grivnom ili ukosnicom. Napravite istu radnju i na drugoj strani glave.

Kod ovih je pletenica zahvalno što se mogu napraviti duž cijele glave, a postupak samog pletenja ne oduzima puno vremena. Ako ste na godišnjem odmoru, ova će vam frizura biti idealna za odlazak na plažu jer s njom nećete morati previše razmišljati o frizuri i kosi. Prilikom izlaska na sunce ipak preporučamo da kosu zaštitite šeširom ili kapom kako sunce i morska sol ne bi oštetili kosu.

Autor: M.T., Foto: Inga Marchuk/Shutterstock