Oživite svoje kovrče

Djevojka kovrčave kose, Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock

Mnoge žene vode borbu sa svojim kovrčama. Kovrčava je kosa izuzetno lijepa i zanosna, ali se o njoj treba voditi puno brige. Takva je kosa slabija, jer se zbog svoje valovitosti teško hrani prirodnim uljima iz sebuma, pa je potrebno koristiti dodatne preparate kojima biste ovlažili i oživili svoju kosu.

Ukoliko imate kovrčavu kosu, ali vam je ona suha, a kovrče dolaze do izražaja samo na krajevima vlasi, preporučamo vam jedan tretman kojeg možete nappraviti i kod kuće. Za ovaj proces ćete morati izdvojiti oko sat vremena, ali neka vam ne bude žao jer će vaša kosa izgledati kao da ste izašli iz frizerskog salona.

Stvari koje su vam potrebne da biste oživili svoje kovrče je revitalizator za kovrče, češalj sa širokim zubcima i sušilo koje na sebi ima dodatak difuzera sa šiljcima. Ovu tehniku mogu primjenjivati i žene koje imaju i blago valovitu kosu.

Ukoliko ste prije koristili hladnu ondulaciju ona je na vašoj kosi ostavila svoj trag, pa vam je kosa uz tjeme i korijen ravna, dok se kovrče pojavljuju tek na sredini duljine. Kako biste riješili taj problem prvo što trebate napraviti jest oprati kosu i na vlažnu nanijeti regenerator za kosu. Malo je posušite ručnikom i potom na kosu nanesite revitalizator za kovrče.

Revitalizaror za kovrče nanesite pomoću češlja sa širokim zubcima. Od korijena prema vrhovima nanosite i raščešljavajte kosu pazeći da pokrijete svaki dio. Nemojte revitalizator nanositi u većim količinama na jedan dio kose jer će se to primjetiti kada frizura bude gotova.

Kada ste nanijeli revitalizator na sušilo za kosu instalirajte umetak sa difuzerom i kosu počnite sušiti tako da vam vrhovi legnu na površinu difuzera. Difuzer usmjerava topli zrak koji kruži oko vaših vlasi i na taj način ističe kovrćavost. Kako biste postigli izgled sa što više kovrća, rukama gužvajte kosu.

Ovaj proces ponovite i tako da glavu nagnete ravno na difuzer a kosu samo usmjeravajte i oblikujte. Cijeli ovaj proces ponovite nekoliko puta i kosa će vam biti kao da ste tek izašli iz salona.

Autor: M.T., Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock