Zašto muškarci izgube interes

žena i muškarac u krevetu

Izašli ste na par spojeva i sve se činilo idealno? Muškarac je pokazao zainteresiranost pa čak i pokazao romantične geste. No, nakon nekoliko izlazaka bez ikakvog vidljivog razloga, prestao se javljati?

Zašto muškarci iznenadno gube interes pita se sve više žena. Bilo da ste izašli par puta ili ste čak i ušli u vezu i sve se činilo savršenim, najednom se dogodio klik u muškom mozgu. Ponekad ni sami muškarci ne znaju odgovoriti na to pitanje.

Donosimo vam najčešće razloge zbog kojih će se muškarac ohladiti i nestati.

Većina muškaraca tijekom odrastanja postanu prave zrele osobe koje izgube strah od vezivanja. Međutim, kod nekih se to ne dogodi. Oni i dalje zadržavaju u sebi strah od obveza. Prepoznajte na vrijeme stabilne muškarce i izbjegnite u startu ovu situaciju. Ne treba vam emocionalno nezrela osoba u 30-ima ili 40-ima.

Muškarci su hrabri ili se prave hrabri kada se radi o nekim banalnim stvarima, npr. kada gledaju neki strašni film ili kada treba ubiti velikog kukca. Ali kada trebaju izraziti svoje osjećaje, izgube se i zanijeme. Neki muškarci vole mijenjati žene jer tako smatraju da su još uvijek poželjni, a to im u isto vrijeme pruža i osjećaj slobode. Velik broj žena u kratkom vremenu godi njihovom egu, osjećaju se pametno, zanimljivo i atraktivno. Oni igru osvajanja doživljavaju kao natjecanje i jednom kada shvate da su vas osvojili, ta igra im više nije zanimljiva.

Glavni savjet kod ovakvih ili sličnih situacija je taj da usporite i vi. Iako ste možda jako zaljubljeni i najradije bi s njim provodili svaki slobodni trenutak, pokušajte se malo kontrolirati. Čak i ako se radi o dugogodišnjim vezama. Bitno je da nikad u vezi ne dajete maksimum sebe. Neka muškarac bude taj koji će imati osjećaj da vas mora dohvatiti da ne pobjegnete. Muškarci su po prirodi lovci, tako da, iako vam se čini strašno neodoljiv zadržite malu distancu. Izađite povremeno s prijateljicama neka vidi da se ne vrti sve oko njega i da imate i drugih mogućnosti.

Muškarci se ponekad boje svojih osjećaja. Možda nisu imali u planu da će se tako brzo zaljubiti i preplašili su se kemije koja se dogodila. U tom trenutku, oni će pobjeći jer ne znaju kako se nositi s time. Ne žele i neće se suočiti sa svojim strahovima. Kada to uočite ili osjetite, usporite malo. Pokušajte s njim neobvezno popričati. S vremenom ćete u razgovoru doći i do te teme. Suptilno mu dajte neke savjete i uz što više razgovora, riješit ćete problem.

Postoje neke velike i bitne razlike između muškaraca i žena. Muškarci vole živjeti u sadašnjosti i uživati u trenutku, dok su žene već daleko u planovima i razmišljaju o stvarima koje su glavna prekretnica u životu za oboje. To će muškarcu stvoriti pritisak. Usporite malo i uživajte u trenutnim lijepim stvarima. Malim koracima idite naprijed i radite na svom odnosu pa će prirodno i velike stvari doći na red.

 Autor: M.L., Foto: Lisa S./Shutterstock