Make up i vježbanje

djevojka na treningu

Treba li se šminkati prije treninga i kako će to izgledati ako na sebi imate make up predviđen za večernji izlazak? Mišljenja su različita, od onih da make up nema što tražiti u teretani do onih koji smatraju da u tome nema ništa loše. Što vi mislite?

Koža se tijekom vježbanja znoji i nije lijepo kada se nakon sat vremena vježbanja puder počne topiti kao santa leda, a vi izgledate kao da vam s lica upravo silazi deblji sloj cementa.

Zbog toga treba izbjegavati look predviđen za posebne prilike i ako ne možete bez šminke, za vježbanje treba odabrati prirodni ili “nude” izgled s malo šminke, ali opet dovoljno da istakne sve vaše prednosti i sakrije mane.

Žene koje vole vježbati zato se ne trebaju odreći šminke jer u ponudi raznih dućana postoji najbolji izbor vodootpornih preparata za lice zbog kojih se nećete morati brinuti zbog znojenja.

Odlučite li se za šminkanje prije vježbanja odaberite vodootpornu podlogu, a koja se nanosi nakon kreme za lice jer ne sadrži masnoće. Kada ste nanijeli podlogu vrijeme je da istaknete svoje oči.

Oči možete uljepšati vodootpornim sjenilom koji dolazi u obliku pudera ili kreme. Trepavice ćete uljepšati vodootpornim tušem koji se proizvodi u različitim bojama. Kako je vodootporni tuš topljiv u mastima, izbjegavajte prethodno nanošenje masne kreme.

I šećer na kraju… Usne možda dolaze zadnje, ali to ne znači da su manje važne. Njih nećete uljepšati uz pomoć ruža ili sjajila koji odbijaju vodu. Kako je to moguće? Postoji dekorativna kozmetika koja sadrži puno silikona, ulja i voska. Takve ruževe i sjajila možete prepoznati po jakom masnom sjaju.

Za sve one koji se odluče na uljepšavanje prije treninga najbolji način za čišćenje lica bit će sredstva koja sadrže ulje jer mlijeko za čišćenje neće biti dovoljno. S mlijekom nećete moći ukloniti šminku koja će ostati na licu.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock