Zašto je dobar dječji puder

zašto je dobar dječji puder

Osim za njegu nježne dječje kože, dječji puder može poslužiti i u razne druge svrhe. Za što ga sve možete koristiti, slijedi u nastavku. Postoji više razloga zašto je dobar dječji puder, a kako ima višestruku korist, dobro je znati na koje ga sve načine možete upotrijebiti i tako sebi olakšati mnoge poslove.

Ako vam je za vrijeme toplih dana vruće spavati, posteljinu možete rashladiti tako da prije nego mislite otići na spavanje, pospete malo pudera, koji će ju rashladiti i dati joj poseban miris. Puder će upiti znoj s vašeg tijela za vrijeme spavanja, pa će samim time i spavanje biti ugodnije.

Kako bi stare knjige koje su vam drage i koje čuvate, dobile novi izgled, po njima posipajte malo dječjeg pudera koji će ih u trenu obnoviti i dati im svježiji izgled.

Kada se za vrijeme ljetnih vrućina prilikom hodanja počnete znojiti po nogama, iritaciju kože možete spriječiti uz pomoć malo pudera. Dječji puder će zagladiti vašu kožu i sačuvati ju od neugodnog crvenila.

Škripanje parketnih podova možete izbjeći uz pomoć pudera. Jednostavno pospite puder po mjestima parketa gdje škripi, nakon čega ćete ga jednostavno samo pomesti praznine u parketu i parket više neće škripati.

Ukoliko svoje noge depilirate uz pomoć voska, kako bi kožu prije depilacije dodatno zaštitili, prije depilacije na kožu stavite puder koji će na koži stvoriti zaštitni sloj i tako zaštititi kožu od vrućine voska.

Kako bi što manje ugrozili svoje zdravlje, znoj i neugodne mirise ispod pazuha zaustavite dječjim puderom. Puder je ipak najbolji izbor za njegu kože ispod pazuha, a upit će znoj i ostaviti svjež i puderast miris.

Ako trebate popraviti svoju frizuru, koja vam nikako ne uspijeva, jednostavno samo pomiješajte prašak za pecivo i puder, pa mješavinu stavite na kosu, kao što bi to napravili i sa suhim šamponom. Nakon ovog trika vaša kosa će biti laka za oblikovanje.

Ukoliko ne možete svog ljubimca stalno kupati u vodi, možete mu priuštiti suho pranje nakon kojeg će biti jednako čist i mirišljav. Sve što trebate je svog ljubimca istrljati puderom, koji će ga očistiti i pružiti mu svježi miris.

Autor: A.Z., Foto: Valery121283/Shutterstock