Victoria Beckham

victoria beckham
Victoria Beckham, Foto: constance7/Flickr

Victoria Beckham Caroline, poznata je engleska pjevačica, tekstopisac, plesačica, model, glumica, modni dizajner i poslovna žena. Tijekom vrhunca slave kada je bila član popularne grupe Spice Girls, Beckham ju je primjetio pod nadimkom koji joj je dao popularni časopis, “Posh”.

Nakon nekog vremena sve članice grupe dogovorile su se krenuti svaka svojim putem i posvetiti solo karijerama. Naime njezin prvi singl “Out of Your Mind” dosegnuo je drugo mjesto u Velikoj Britaniji. Tijekom svoje solo karijere, potpisala je ugovor za Virgin i Telstar Records.

Za razliku od njezine solo karijere više je uspjeha postigla kao modna dizajnerica, a njezina modna karijera uključuje projektiranje linije traperica za Rock & Republic i kasnije dizajniranje za njezi vlastiti brand trapera poznatiji kao DVB Style.

U suradnji s japanskom trgovinom, Samantha Thavasa i Shiatzy Chen, proizvela je niz torbi i nakita. Pored toga Beckham je objavio dvije najprodavanije knjige, jedna je bila autobiografija, a druga modni vodič.

Pored toga sudjelovao je u pet službenih dokumentaraca i reality showu o Beckhamovima. Victorijin poznatiji dokumentarac zvao se “Dolazak u Ameriku”, a pored toga pojavila se u par uloga u različitim serijama kao što su Ugly Betty. Našla se i u ulozi suca gosta u Projektu Runway, Njemački Top model i Američki idol.

Victorija se nalazi u braku s Davidom Beckhamom s kojim ima petero djece. Od 2009. bogatstvo Victorije i Davida procjenjuje se na 125 milijuna eura. Victorija se rodila 17. travnja 1974. godine u bolnici Princess Alexandra u Harlowu, Essexu, a odrasla u Goffs Oaku, u Hertfordshireu.

Rođena je kao drugo dijete od troje djece u obitelji Jacqueline i Anthony Adamsa. Njezin je otac radio kao inženjer elektrotehnike. Pohađala je srednju školu St. Mary High School u Cheshuntu. U to se vrijeme poprilično sramila bogatstva svoje obitelji i često je molila oca da ne dolazi po nju u Rolls Roycu.

U to je vrijeme bila očarana emisijama koje su bile vezane uz glazbu i show, nakon čega je odlučila svoj put pronaći u svijetu slavnih. Tada je roditelji upisuju u poznato Jason kazalište. U tom je trenutku odlučila postati slavna što je i uspjela.

Autor: S.Š. Foto: constance7/Flickr