Modne kombinacije koje su uvijek “in”

Elegantna crna haljinica, Foto: Studio Kwadrat/Shutterstock

One su ili pun pogodak o kojem se u superlativima naveliko priča po svim medijima, ili su potpuni promašaj čijeg stilistu očekuje medijski linč, a riječ je naravno, o modnim kombinacijama.

Moda je trend, nešto što se nosi sada, u određenom trenutku. Ona se mijenja s vremenom, svako malo ili nešto novo dođe u modu ili se nešto staro vrati opet u modu. Pod pojmom “moda” ne podrazumijevamo samo odjevne predmete, već i frizuru, nakit, obuću, detalje i sitnice, ponašanje u javnosti, način života.

Osnovne odjevne predmete predmete kreiraju modni dizajneri, no posljednjih se godina događa da modni trend diktiraju utjecajni ljudi iz sportskog, glumačkog, glazbenog, show-bizz showa. Tako imamo primjer princeze Kate i njezine sestre Pippe Midleton koje posljednjih godinu-dvije pune novinske stupce i portale izazivajući masovno oduševljenje u čemu god da se pojave. Sestre jednostavno znaju kombinirati odjeću.

Lady Gaga će pak u svojim modnim izričajima izazvati ili zgražanje ili oduševljenje. O ukusu za modu starlete Kim Kardashian nitko normalan nema baš pozitivno mišljenje. Postoji široka paleta poznatih osoba koje su po nečemu specifične, poznate, nešto što su one plasirale i što se masovno kopira diljem svijeta. Ovdje definitivno možemo ubaciti Davida i Victoriu Beckham jer su oboje osvanuli s frizurama zbog kojih su žene htjele Victorijin bob, a muškarci popularnu “bekemicu”.

Koliko god da se moda munjevito mijenja, te nam se ponekad čini kao da je nešto danas u modi, a sutra više nije, moramo biti svjesni da neke stvari nikada ne izlaze iz mode, poput male crne haljine ili kožne jakne. Za dobru modnu kombinaciju, u svakodnevnom životu,  nije zapravo potrebno mnogo novca, važan je dobar ukus, dobro iskombinirati niz detalja. Na ulici, poslu, dućanu, ma gotovo svugdje možemo primijetiti loše kombinacije, te na primjerima učiti što bi mogli isprobati, a što nikako ne dolazi u obzir.

Foto: Studio Kwadrat/Shutterstock