Vamp šminka za večernje izlaske

vamp šminka

Popularni smokey eyes je dobio prijateljicu pod imenom vamp look. Naime, riječ je o stilu šminkanja sličnom kao smokey no ipak se na vanjskim kutevima očiju radi mačkasti look. Isto tako, za razliku od smokey eyesa, vamp šminka  je uglavnom tamnijih boja te je možemo naći u crnoj, tamno smeđoj te tamno ljubičastoj nijansi.

Postoji nekoliko načina kako se možete uljepšati za večernji izlazak, a to se odnosi na nekoliko različitih nijansi sjenila za oči. Pored velikog izbora boja nećete pogriješiti ako pokušate s plavom bojom sjenila.

Donosimo vam još jednu metodu uljepšavanja za večernji izlazak, a to je vamp look gdje ćete zasigurno uz takvu šminku ostati itekako primjećeni. Prvo na lice nanesite dobru bazu koja će u potpunosti izgladiti lice i pripremiti ga za nanošenje pudera.

Puder koji odaberete trebao bi imati visoku moć prekrivanja jer ten za vamp izgled mora biti besprijekorno čist i lijep. Nakon što se nanijeli tekući puder na područje lica i vrata, na red dolazi baza za sjenilo koja nam omogućava da sjenila budu postojanija i ljepša na našim kapcima. Uzmite vašu željenu nijansu sjenila koja biste rado nanijeli na oči i krenite na šminkanje!

Za početak bi bilo dobro kada biste koristili crno sjenilo s tamno crvenim nijansama jer ćete tako omekšati i razbiti potpunu crninu. Kistićem precizno i lagano nanosite sjenilo prema vanjskim kutevima očiju. Kod smokey eyesa linija sjenila završava odmah pri kraju oka, no ovdje se ipak malo nastavlja.

Za bolji efekt, upotrijebite i tamno smeđu nijansu sjenila te ga pažljivo zblendirajte. Na donji kapak prvo nanesite crnu olovku te također prođite crnim sjenilom kroz olovku pa sve preko cijeloga kapka.

Crnom maskarom našminkajte trepavice. Preporuča se uzimanje maskare za dodatni volumen, a isto tako, nećete pogriješiti odlučite li se za umjetne trepavice. Vamp look ne bi bio vamp da usne nisu začinjenje nekom tamnijom bojom.

U zadnje vrijeme je vrlo popularna boja vina kod ruževa za usne. Ruž boje vina možemo naći u raznim nijansama kao što je i vino u razlilitim bojama. Upotrijebite tamno ljubičastu ili tamno crvenu boju koja će definitivno upotpuniti vaš izgled.

Autor: A.B., Foto: nuriajudit/Shutterstock