Urinoterapija – liječenje

masaza

Znate li što je urinoterapija? To je alternativna metoda liječenja koja pomaže kod mnogih bolesti. Urin se može koristiti na nekoliko načina, ali smije se samo upotrijebiti srednji mlaz jer je on jedini čist i sterilan. Početni i završni mlaz urina sadrži otpadne tvari.

Kod kroničnih i ozbiljnih bolesti se savjetuje post na urinu i vodi, a urin se pije izlučen tijekom čitavog dana i noći, a može se i kombinirati dnevni za piće, a noćni za masažu.

Terapija urinom postoji već nekoliko tisuća godina kao ljekovita metoda koja pomaže spriječiti razne bolesti. Spominje se u najstarijem dokumentu iz Indije od prije 5.000 godina.

Koliko je dobra terapija urinom znali su i liječnici Antičke Grčke koji su koristili urin kako bi izliječili rane. Rimljani su ga koristili za bojenje i pranje tekstila, a Gali za izbjeljivanje zubi.

Budući da u urinu ima dovoljno amonijaka, nakon što se pomiješa s mastima dobije se bijeli sapun, a zbog čega ga mnogi koriste radi održavanja čistoće i zdravlje ne samo kože nego i kose.

Ljekovita svojstva urina

Dok 2,5 % čini kombinacija enzima, soli, hormona i minerala, 95 % se odnosi na vodu, a samo urea može biti potencijalno opasna ako se u krvi nakupi velika količina. Iako urea u slučaju ispijanja urina nema veliku ulogu, jer se urin ne vraća u krvotok, dok se urea vraća ali u manjim količinama.

Urin nakon izlučivanja ima antiseptičko djelovanje. Slijede ljekovita svojstva urina:

  • DHEA steriod – nalazi u urinu i sprječava dijabetes, pretilost, rak dojke te djeluje kao lijek protiv aplastične anemije. Stimulira koštanu srž te pomaže kod bolje proizvodnje elemenata koštane srži poput limfocita, monocita, platele i crvenih krvnih stanica.
  • Urinska kiselina – pomaže kontrolirati proces starenja te molekule koje mogu izazvati rak.
  • 3 – metil glioksal – može uništiti zloćudne stanice.
  • Directin – može složiti stanice raka od početka do kraja.
  • H 11 – smanjuje zloćudne izrasline i zaustavlja širenje stanica raka.

Mnogi su mišljenja kako urin pomaže kod liječenja:

  • HIV-a
  • Tuberkuloze
  • Gangrene
  • Bubrežnog kamenca
  • Astme

Bez obzira je li u pitanju akutni ili kronični oblik bolesti, urinoterapija će pružiti pozitivne rezultate jedino što će kod nekih možda djelovati brže, dok će ostalima trebati više vremena, a što ovisi o bolesti te načinu života oboljelog.

Jasno je kako urin nije štetan niti prljav, a zbog čega ga mnogi odlučuju koristiti u terapeutske svrhe. Prije nego se odlučite na alternativnu metodu bilo bi najbolje kada bi se mogli savjetovati s nekim tko je već prošao kroz ovu terapiju. Za početak je najbolje popiti male količine ne više od 3 gutljaja, kako bi mogli pratiti što se događa.

Liječenje urinoterapijom

Tjelesne reakcije na ovu metodu mogu biti promjene na koži, povraćanje i proljev, sve dok tijelo ne izbaci sve otrove van. Nakon posta na vodi i urinu postupno se prelazi na zdravu prehranu dok se istovremeno uzimaju male količine prirodno ocijeđenih sokova.

Za vrijeme trajanja posta tijelo se hrani potrebnim hranjivim tvarima što se mnogo puta pokazalo kada su ljudi ostali bez hrane i vode.

Urin se može koristiti i u obliku kapi na način da se u nos ukapa urin koji će trenutno odčepiti nosne kanale i na taj način omogućiti normalno disanje. Urin se može ukapati i u oči i uši.

Urinom se može i masirati tijelo i to način da se tijelo masira 75 minuta s urinom koji je star 7 dana. Na taj će se način urin brzo apsorbirati kroz kožu i kroz nju izbaciti sve otrove koji se nalaze u tijelu.

Masirati se treba dulji period i to svakodnevno sve dok tijelo ne prestane izbacivati nečistoće. Ponekad je moguća i burna reakcija, koja ne treba biti zabrinjavajuća jer se radi o prirodnom procesu.

Od urina se mogu koristiti i oblozi koji se stavljaju na čireve, opekotine ili rane, a oblozi moraju stalno biti vlažni. Grgljanjem urina u usnoj šupljini će pomoći kod bolesti desni i grlobolje, a samo nekoliko minuta nakon grgljanja prestat će zubobolja.

U suvremenim medijima se svakodnevno može pročitati kako su pojedinci koji su ostali bez hrane i vode bez problema preživjeli uz pomoć urina. Liječnici ayurvedske medicine i indijski farmakolozi tvrde da je lijek na bazi biljaka i kravljeg urina jedini lijek koji stvarno liječi rak.

Zbog svega toga se urin više ne smatra štetnim i prljavim zbog čega se može koristiti u terapeutske svrhe i to na svakodnevnoj bazi.

Autor. A.Z., Foto: Phil Date/Shutterstock