Ugradnja ekstenzija za kosu

ugradnja ekstenzija
Ugradnja ekstenzija, Foto: Ivan Sazykin/Shutterstock

Ugradnja ekstenzija čest je postupak u frizerskim salonima. Danas mnoge žene dolaze na ove instant make overe kako bi frizer učinio ono što priroda ne može učiniti željenom brzinom. Razlozi zbog kojih se djevojke odlučuju na ekstenzije variraju. Moguće je da ste pogriješile sa odabirom dužine, kosa vam je jednostavno pretanka i preslaba ili samo želite promjenu i zaokret.

Postoji nekoliko načina na koji se ekstenzije mogu ugraditi u kosu, ali ako ćemo koristiti riječ ugradnja pretežno se misli na trajnije metode od one sa kopčicama gdje se pramenovi umeću u prirodnu kosu pomoću malih kopči ili češljića. Pod ugradnjom se obično podrazumijeva jedna od dvije metode u kojoj se nova kosa pričvršćuje pramen po pramen na prirodnu ili se duge trake umeću između slojeva kose.

Prva će metoda bolje odgovarati ženama sa tankom kosom kojima je ujedno potreban i volumen dok je potonja prikladnija za one koje samo žele dužinu, jer bi se na tankoj kosi umetnute trake mogle vidjeti, a gusta prirodna kosa će poslužiti kao sjajna kamuflaža.

Metoda u kojoj se pramenovi kose pričvršćuju jedan po jedan najdugotrajnija je i ujedno će vam najviše isprazniti novčanik, ali će i trajati najdulje. Pričvršćivanje se može vršiti hladnim i toplim načinom povezivanja pa postoje metode koje koriaste stlačeni zrak, laser ili ultrazvuk, kojim se cijevčice s kosom pričvrćuju na prirodni pramen.

Kod metode gdje se trake u koje je upletena kosa umeću u prirodnu kosu odiže se sloj po sloj kose ispod kojeg se skriva trakica. Ona će za prirodnu kosu biti fiksirana ljepilom na bazi silikona i ako ih poželite skinuti morat ćete koristiti otapalo.

Iako su sintetičke imitacije kose jeftinije i lakše ih je nabaviti, radije se odlučite za skuplju varijantu u kojoj ćete možda plaiti malo više, ali će izgledati puno prirodnije. Ujedno, ugradite li ekstenzije od prirodne kose njih ćete moći i bojiti normalnim bojama za kosu i ujedno tretitrati peglom za kosu ili figarom, tako da su dugoročno svakako isplativija varijanta. Pripazite na odabir nijanse i dobro usporedite svoju prirodnu kosu s njom na danjem svjetlu ispred salona kako biste bile sigurne u svoj odabir. Uživajte u lijepoj i bujnoj kosi koja će vijoriti na povjetarcu na nekoj dalekoj ljetnoj terasi.

 Autor: L.K., Foto: Ivan Sazykin/Shutterstock