Trikovi za pravilno nanošenje tekućeg pudera

make up u prirodnim bojama

Kod šminkanja je važno znati kako istaknuti prednosti i sakriti nedostatke, a za to vam je potrebna određena dekorativna kozmetika. Prilikom odabira novih proizvoda važno je znati koji su preparati kao stvoreni za vašu kožu i koji će naglasiti njenu ljepotu.

Prilikom kupovine dekorativne kozmetike važno je pronaći savršeni proizvod koji će se savršeno stopiti s vašim licem. Puder je na prvom mjestu kada su u pitanju boje s kojima ne treba griješiti. Odaberete li krivu boju pudera riskirate da izgledate kao da ste se previše sunčali ili da ste se nedavno razbolili jer ste stavili presvijetli puder.

Kada ste odabrali pravi puder za sebe i pogodili nijansu koja je stvorena za vašu boju kože, vrijeme je da saznate kako najbolje staviti tekući puder i tako pokriti sva problematična mjesta na licu, ali opet paziti da se ne vidi trag na prijelazu kod vrata.

U nastavku pogledajte kako pravilno nanijeti tekući puder.

Dok se šminkate važno je da imate jako osvjetljenje kako bi bili sigurni da nećete pogriješiti i da ćete pravilno nanijeti puder. Savršena podloga i boja pudera je ona koja se ne primjećuje na vašoj koži, a granica između vrata i lica je skoro pa nevidljiva.

Jeste li znali da se boja kože mijenja tokom godine? Zbog toga ne možete očekivati da boja koju ste odabrali sada vrijedi za svih 12 mjeseci. Bilo bi dobro kada bi tamniju nijansu koristili tijekom ljeta kada je koža tamnija od sunca, a zimi svjetliju nijansu.

Kako bi olakšali nanošenje pudera na lice ne zaboravite prije staviti hidratantnu kremu i pričekati da se upije. Tek nakon toga možete započeti s nanošenjem tekućeg pudera. Njega možete staviti uz pomoć prstiju ili spužvice.

Neki stručnjaci će vam savjetovati da koristite prste jer ćete tako lakše razmazati puder. Spužvica je isto dobra i korisna, ali nju morate redovito mijenjati ili prati. Na spužvici se može nakupiti puno bakterija što nije dobro za vašu kožu.

Puder prvo stavite na čelo, nos i obraze i krenite razmazivati prema van. Ako koristite prste tada ih dobro raširite kao da ćete obuhvatiti cijelo lice. Uzmite si koliko vam treba vremena i stavite pravu boju pudera.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Toome/Shutterstock