Trajni ruž za usne

trajni ruž za usne

Žene imaju sve manje slobodnog vremena i žive užurbanim tempom. Obaveze na poslu i kod kuće oduzimaju im previše vremena pa više nemaju toliko vremena za sebe i svoje potrebe. Sve bi žene sigurno htjele da njihov make up traje što dulje kako bi unatoč stresnom rasporedu i tempu života izgledale atraktivno i njegovano.

Trajni ruž odlično je rješenje i odabir za žene koje nemaju vremena za šminkanje. Prvi se trajni ruž pojavio 1950. godine, a izumio ga je američki kemičar Hazel Bishop. Može se kupiti po relativno niskoj cijeni, a nanosi se jednostavno.

Prije nanošenja ruža najvažnije je napraviti podlogu. Ona će kasnije ruž držati unutar rubova usana. Olovkom jednake nijanse iscrtajte rubove, a ukoliko nemate olovku za usne jednake nijanse, možete iskoristiti i malo tamniju nijansu. Nakon toga, ispunite cijele usne olovkom.

Želite li istaknuti usne, na njih nanesite malu količinu tekućeg korektora. Poslužite se crvenim ili ružičastim sjajilom koji također možete nanijeti na usne.

Međutim, trajni ruž ne biste trebali koristiti ako su vam usne ispucale ili pate od suhoće jer bi vam se ruž mogao brzo osušiti. Ukoliko nemate problema sa suhoćom, trajni bi vam ruž jednakim sjajem mogao trajati i do nekoliko sati. Da bi trajao čim dulje, svaka dva sata osvježite ga balzamom ili bezbojnim sjajilom za usne.

Neki kvalitetniji i skuplji ruževi sadrže vosak i silikone koji njeguju i vlaže usne, što produljuje njihov sjaj i punoću. Sadrže vitamin E koji hrani i usporava starenje kože usana.Takav je ruž kvalitetan te regenerira usne, što ih čini elastičnijima i sjajnijima tri puta dulje od običnog ruža ili sjajila.

Da biste uspješno primjenili ove savjete, trebate odabrati pravu nijansu za svoj tip kože i kose. Crveni i narančasti tonovi odlično pristaju crnkama i brinetama, dok su ružičasti ruževi sad već zaštitni znak plavuša i svijetloputih žena.

Autor: D.Š., Foto: Africa Studio/Shutterstock