Temperatura vode za pranje kose

žena pere kosu
Žena pere kosu, Foto: NotarYES/Shutterstock

Kosa zahtijeva posebnu njegu kako bi bila lijepa i lepršava. Za zdrav izgled kose potrebno je voditi računa o više faktora kao što su šamponi, regeneratori, maske za kosu i temperatura vode dok se kupate. Zanimljivo je spomenuti kako velik broj ljudi ne razmišlja o tome da im kosa nakon pranja neće izgledati onako kako su zamišljali upravo iz razloga jer temperatura nije bila prikladna.

Iznenadili biste se koliko se samo pažnje pridaje načinu pranja, a prema mišljenju mnogih stručnjaka kosa bez sjaja i nedovoljnog volumena uglavnom je rezultat neprikladnog šampona i temperature.

U slučaju da stavite malo više šampona, a ne držite kosu dovoljno dugo pod tušem može se dogoditi da ne isperete sve do kraja zbog čega će vam se tjeme puno brže mastiti, a kosa neće imati nikakav oblik i volumen.

Uvijek je potrebno dobro isprati kosu što znači da bi ju trebali barem 2 minute držati pod mlazom vode kako bi bili sigurni da ste sve uspjeli isprati i da na njoj nije ostalo ništa od regeneratora i šampona.

Najbolja temperatura je mlaka do topla voda, a najbolja garancija su brojni frizerski saloni koji koriste skoro istu temperaturu. Pranje kose jednostavno treba biti ugodno. Treba pripaziti da ne pretjerate i po svojoj kosi ne pustite vruću vodu.

Na taj način se može dogoditi oštećenje tjemena. Topla voda najbolja je za uklanjanje masnoće, a za željeni sjaj dovoljno je nakon stavljanja regeneratora barem nakratko pustiti hladnu vodu.

Prema mišljenju brojnih stručnjaka kosu nije dobro prati prečesto, jer se na taj način postiže suprotan učinak. Ono što se želi istaknuti je činjenica kako učestalim pranjem tjeme stvara zaštitini sloj zbog kojeg dolazi do još većeg lučenja masti.

Učestalim pranjem kose ona postaje sve masnija, a vi sve nezadovoljniji jer vam je najmanje do toga da ju perete svako malo. Topla, zapravo mlaka voda i provjereni preparati formula su za savršen izgled.

Autor: S.Š.  Foto: NotarYES/Shutterstock