Kako obnoviti boju kose aspirinom

Krema za kosu, Foto: Nastya/Shutterstock

Kupanje u bazenu može biti zadovoljstvo, ali isto tako i noćna mora barem za sve one koji su svoju kosu podvrgnuli farbanju. Ne znamo koliko ste upoznati s činjenicom kako obojana kosa, pogotovo ako se radi o svjetlijoj nijansi može završiti ne tako lijepim prizorom.

Boja kosa povezana je s s bojom kože i njome najviše upravlja upravo melanin, čiji broj zrnaca na neki način određuje prirodnu boju kose. Sve osobe sa tamnijom bojom kose imaju više pigmenta od onih sa svjetlijom bojom.

Odlučite li se obojati svoju kosu trebate znati nekoliko zanimljivosti. Dakle pokazalo se kako bojanjem vlasi nabubre zbog čega tanka kosa izgleda deblje. Osim toga tamniji tonovi puno jače reflektiraju svjetlost, što kosu čini gušćom. Ako je boja presvijetla kosa izgleda rjeđe.

Sve žene koje su se odlučile obojati svoju kosu trebaju biti svjesne kako to za sobom nosi određene radnje. Pritom se misli na posebno održavanje kose koje zahtijeva velik broj prirodnih preparata, pomoću kojih će vratiti prirodni sjaj.

Tako za sve one koje su se odlučile obojati u plavo i svijetlo smeđu boju kose, savjetuje se ispiranje kamilicom koja će dati malo sjaja i dodatno posvijetliti vašu kosu te ju zaštititi u vrijeme izlaganja jakom suncu.

Osim kamilice tu je i aspirin. Ne biste vjerovali, ali osim što pomaže kod raznih prehlada, on isto tako djeluje i kod očuvanja kose tretirane farbanjem. Dakle ako ste se našli na kupanju u bazenu, postoji način kako izbjeći neželjene posljedice.

Plivanje u bazenu s kloriranom vodom može imati vidljiv ili čak vrlo loš učinak na boju kose, pogotovo ako imate svjetliju kosu. Boju kose obično možete obnoviti tako da rastopite šest do osam aspirina u čaši tople vode. Otopinu dobro utrljajte u kosu i ostavite neka stoji 10 – 15 minuta. Isperite kosu, a zelenkasta nijansa trebala bi nestati.

Foto: Nastya/Shutterstock