Strah od prekida veze

sretan par

Motiv odabira baš “tog” muškarca su njegova muževnost, šarm, snaga, duhovitost, želja za romantičnim iskustvima. “Zašto baš on?” je pitanje koje si ne želite postavljati na početku ljubavne veze kada vas preplavljuje emotivna lavina. Vi želite ostvariti ideal veze pa ulažete emotivni napor, prelazite preko frustracija, uporni ste, no ipak se postavlja pitanje zašto on?

Taj odgovor se skriva u vama i da biste dobili pravi odgovor morate spoznati sebe. Privlačnost koju osjećate prema partneru potaknuto je memorijama iz djetinjstva i socijalnim okruženjem.

Svi izbori vaših partnera su rezultat vaše potrebe proživljavanja iskustava koji nedostaju vašem duhu i svijesti. Svako iskustvo koje doživimo nas oplemenjuje. Stoga ne treba zaboraviti lijepa iskustva, no ni ona koja su vas razočarala. Sva ta iskustva će biti vrijedna vaše zahvalnosti i razumijevanja i bez njih ne možete napredovati. Kada spoznate sebe kvalitetnije ćete birati partnera i bolje razumjeti postojeću vezu.

Većina stvari nije lako dostupna našoj svijesti, ali ako si date truda i uspijete pogledati u sebe nakon toga ćete puno lakše doživjeti sretnu i uzvraćenu ljubav koju očekujete i zaslužujete. No ipak, sretnu ljubav nije lako naći, ali ne treba odustajati od nje, svoje srce i trud treba uvijek jednako ulagati i ne strahovati od patnje i razočarenja. Savjete svojih strahova ne treba slušati.

Ako ipak niste zadovoljni sobom ili svojom vezom, možda trebate smireno sagledati put koji ste prešli do sada. Ponekad je teško to učiniti sam, ali ne treba od drugoga tražiti savjete što učiniti. Prvo probajte samo uvidjeti razloge i uzroke vašeg izbora, probajte ih osvijestiti.

Tako ćete kroz svoja proživljena iskustva odbaciti strah od traume koje se bojite ili ste nekada proživjeli, a upravlja vašim ponašanjem i vašim doživljajem partnera. To će vam pomoći da sačuvate svoju iskonsku ljepotu i snagu koja postoji u vama i lakše ćete otkriti što dalje činiti. Čarolija iskustva i želja za ljubav su pravi pokretači života.

Autor: S. G., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock