Koja pitanja morate razmotriti prije vjenčanja i braka

ozbiljni razgovor
Ozbiljni razgovor, Foto: AISPIX by Image Source/Shutterstock

Nažalost, sve više parova ulazi u brak bez da su prije toga preispitali sebe i svoju bolju polovicu jesu li spremni na taj veliki korak. Koja to pitanja morate razmotriti prije vjenčanja i braka?

Financije

Prije sklapanja braka trebali biste ozbiljno porazgovarati s partnerom o financijama jer u većini slučajeva nedostatak novca uzrokuje probleme. Ukoliko ste svjesni da vam roditelji nisu u mogućnosti pomoći ako se financijska situacija zakomplicira, istražite neke nove mogućnosti. Možda je najbolja varijanta da pričekate sa zajedničkim životom dok ne dobijete bolji posao, barem jedno od vas.

Obrazovanje

Ako se vi ili vaš partner još uvijek obrazujete, zapitajte se hoće li vam jedno primanje omogućiti pristojan način života. Ista je situacija ako trenutačno oboje radite, ali imate u planu upisati neki tečaj ili fakultet.

Zajednički poslovi

Dogovorite kućne poslove i podijelite zadatke. Vjerujemo da ne želite cijelog života živjeti u ulozi kućanice te da želite ponekad odvojiti vrijeme samo za sebe.

Budućnost

Razgovarajte o planovima za budućnost. Želite li oboje imati djecu te kada i koliko djece ćete imati. Postoji mogućnost da vam se životni ciljevi ne podudaraju.

Seks

Seksualnost je također jedna od nezaobilaznih tema prije sklapanja braka. Ako o seksu imate potpuno različita razmišljanja, možda bi trebali ozbiljno razmisliti želite li s trenutačnim partnerom provesti ostatak života. Ako partner ne bude zadovoljavao vaše seksualne potrebe, vjerojatno ćete u jednom trenutku krenuti u potragu za drugim muškarcem i problemi će se nagomilavati jedan za drugim.

Prijateljstvo

Sasvim je normalno da u braku nećete imati vremena za prijatelje kao što je to bio slučaj dok se niste udali. Međutim, i nakon sklapanja braka prijateljstva bi trebali redovito održavati. Što o tome misli vaša bolja polovica?

Djeca

Bilo bi dobro da zajedno odlučite o proširenju obitelji. Zna se dogoditi da jedan od partnera nije spreman na takav korak, dok drugi ne prestaje o tome razmišljati.

Foto: AISPIX by Image Source/Shutterstock