Tantrička masaža

tantricka masaza

Tantrička masaža je poseban oblik masaže i kao kod drugih masaža ima svoje prednosti, a fokusirana je na duhovno stanje i osjećaje više nego na fizičko zdravlje. Ovakva masaža oslobađa od stresa, opušta mišiće i fokusira se na naše zdravlje. Tantričku masažu ne treba raditi ako ne znate točno što radite, zato se prije opustite i informirajte malo o njoj.

U tantričkoj masaži se izvode lagani, senzualni pokreti uz kralježnicu kako bi se kanalizirala energija kroz cijelo tijelo posebno kada se izvode klasični pokreti prema gore krenuvši od donjeg dijela leđa.

Tantričku masažu možete isprobati sa svojim partnerom. Trebate se usredotočiti na vizualizaciju, meditaciju i disanje. Dok kombinirate ove elemente, s partnerom se povezujete u mislima i postajete svjesniji svojih osjećaja, partnerovih osjećaja i vaših tijela.

Da bi tantrička masaža bila savršena, partneri se moraju izmjenjivati u njoj. Trebate masirati cijelo tijelo kako bi se koža lijepo opustila. Još ćete se bolje opustiti ako se smjestite na mekanoj podlozi.

Za vrijeme ovakve masaže partneri dolaze u ranjivu poziciju jer se podlažu dodirima drugoga i jer se moraju potpuno otvoriti jedan drugome. Iako masaža naizgled djeluje samo na fizičkoj razini, ona zapravo omogućava partnerima dijeljenje intimnosti na duhovnoj i emocionalnoj razini koju do tada možda nisu osjetili.

Ako nemate baš puno samopouzdanja, ovom masažom ćete se malo opustiti i početi više cijeniti svoje tijelo. Može vam čak pomoći razviti veće povjerenje prema partneru jer uživate u njegovoj bliskosti i dajte mu do znanja da se osjećate sigurno i voljeno. Nemojte se ustručavati predložiti partneru ovakvu masažu jer će sigurno oživjeti vezu.

Ako dobro i pravilno izvodite ovu masažu, sigurno će se povećati razina vaše intimnosti, emocionalna i duhovna veza između vas će također biti jača. Ovo se može postići s ljubavlju i povjerenjem koje se gradi među partnerima, a da nije fokus na seksu.

Autor: S. G., Foto: vita khorzhevska/Shutterstock