Što učiniti nakon prekida veze

što učiniti nakon prekida

Kada shvatimo da druga osoba ne zaslužuje našu ljubav, jako teško je poduzeti sljedeći korak i ostaviti ju iako to zaslužuje. Najveći je problem nostalgija za provedenim trenucima s tobom osobom i propitkivanja gdje je nestala osoba u koju ste se zaljubili.

Ako ste shvatili da s voljenom osobom nemate budućnost, očito imate valjan razlog za taj zaključak. Morate nekako vratiti svoje samopouzdanje i prihvatiti činjenicu da zaslužujete i da vas čeka nešto bolje.

Bit će trenutaka kada ćete plakati i zaspati u suzama, jer prekid nije lagan. Imat ćete milijun pitanja u glavi i često ćete pomisliti da ipak date još jednu šansu za popravak.

Odmah maknite te misli iz glave. Ne zaslužuje nikakve nove šanse, jer ste partnera upozorili prije svoje odluke. Vaša odluka ne smije biti donesena preko noći, ona mora imati valjane razloge i motive. Iako se iznutra raspadom pri pomisli da morate krenuti dalje, bojite se samoće i budućnosti.

Nemojte tako razmišljati, sve se događa s razlogom. Ponekad je samoća bolje rješenje nego život udvoje, život s lošom osobom. Nikad nemojte postati očajnica i iako vidite da nemate budućnosti te na kraju ostati s tobom osobom.

Nitko ne voli očajnice, pogotovo muškarci. Prepoznaju to odmah. Morate sjest sa svojim partnerom/partnericom i kroz razgovor reći zašto ga ostavljate, jer mislite da nemate zajedničku budućnost. Objasnite razloge zašto je tako i kako se osjećate.

Nemojte pasti na sentimentalnost jer ponekad ostavljena osoba obećava “brda i dolina” samo da razuvjeri osobu koja ju ostavlja. Od promjena neće biti ništa. Recite što mislite i otiđite. Takav potez je vrlo korektan od vas. Na lijep i iskren način objasniti razloge prekida i krenite dalje.

Okrenite novi list u svom životu. Dajte prostora sebi. Uživajte u životu, jer život je predivan. Poradite na sebi i neko vrijeme budite sami. Nakon loše veze nemojte srljati odmah u novu. To je kao da tražite utjehu.

Budite osoba koja je puna samopouzdanja, iskrena, čvrstih stavova i interesa, osoba koja je vrijedna poštovanja i osoba koje će se bivši partner uvijek sjetiti u najboljem svjetlu. Koliko god bilo teško na početku, ubrzo ćete se osjećati bolje i okrenuti novu stranicu.

Autor: M.Š., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock