Što treba znati o ekstenzijama trepavica

ekstenzija trepavica

Većina žena tijekom šminkanja želi naglasiti oči i to uz pomoć maskare, olovke i sjenila. Najvažnije od svega su im trepavice koje bi htjele da su što duže kako bi njihove oči dobile novu dimenziju i dubinu. Nažalost nekad je takav izgled teško postići samo uz pomoć maskare, ponekad treba posegnuti za još nekim trikovima.

Na tržištu postoje razne maskare. Za neke od njih tvrde kako su najbolje za volumen dok su druge odgovorne za dužinu. Bez obzira na to što piše na reklami, očito je kako bi svaka od tih maskara trebala vizualno produžiti vaše trepavice, a za što će trebati i vaša pomoć. Nije važna samo četkica potrebno je i vaše znanje, da ste sigurni u sebe dok se šminkate i uvjereni kako ćete maskaru nanijeti na najbolji način.

Nekima to više nije bilo dovoljno pa su počeli tražiti druge načine kako bi istaknuli oči i dali im određenu mističnost. Zahvaljujući kozmetičkim salonima to je moguće jer je šminka za oči dobila pojačanje u obliku ekstenzija.

Zahvaljujući njima ne samo da će vam trepavice biti duže nego ćete moći preskočiti i nanošenje maskare, jer koliko god to nekima zvučalo nevjerojatno, postoje žene koje ne uživaju previše u šminkanju. Za njih su ekstenzije trepavica kao stvorene.

Prije nego se odlučite na ekstenzije pronađite salon gdje rade stručne osobe i koje će znati prepoznati trebaju li vam one uopće i kakve bi vam odgovarale. Nemaju sve žene jednake trepavice, kod nekih su rjeđe, a kod nekih gušće i upravo o tome treba voditi računa svaka kozmetičarka koja odluči raditi tretman.

Mnoge žene se pitaju koliko su ekstenzije sigurne za prirodne trepavice i hoće li ih oštetiti. Važno je da nakon nanošenja trepavica nemate osjećaj težine na očima ili da ih iritiraju. Odlučite li se za ovaj postupak izbjegavajte proizvode na bazi ulja za skidanje šminke i trljanje trepavica.

Nakon ekstenzija trepavice je svako jutro poslije umivanja potrebno raščešljati uz pomoć posebne četkice, a želite li i dalje održati mističnost u svom pogledu, bilo bi dobro na održavanje odlaziti jednom mjesečno. Vaše će oči biti istaknute cijelo vrijeme zahvaljujući dugim i gustim trepavicama.

Autor: S.Š., Foto: mykeyruna/Shutterstock