Kovrčave frizure za kratku kosu

kovrče na kratkoj kosi

Željni ste promjene u izgledu, ali niste sigurni što učiniti, što promijeniti, a sa čim ćete se osjećati kao nova osoba? Nova frizura je uvijek dobro rješenje, a sigurno postoji razlog zašto se mnoge žene upravo odlučuju bilo za šišanje, promjenu boje kose ili možda oboje.

Nije važno što ćete učiniti, ali ako ćete se pritom bolje osjećati onda više nemate što čekati. Kratka frizura je dobra odluka ako već duže vrijeme imate dugu kosu i ostali ste bez inspiracije. Polako su vam dosadile sve frizure koje ste dosad nosili i vrijeme je da nešto učinite.

Kratka kosa može biti do vrata ili još kraća, sve ovisi o tome što najbolje odgovara vašem obliku lica i što će na najbolji način sakriti mane, a istaknuti prednosti.

Imate li okruglo lice nećete pogriješiti odaberete li jednu od bob frizura. Kratke frizure su odlične i za žene koje imaju ovalno lice, a srcoliki oblik lica je kao stvoren za kovrče i bob frizure.

Provjerite kakav oblik lica imate i donesite najbolju odluku za sebe. Nije istina da su samo duge vlasi idealne za prekrasne kovrče. One isto tako mogu doći do izražaja na kratkim frizurama, a sve ovisi kako ćete ih nositi, na koji način.

Ako vam kosa ide malo ispod brade, možete pokušati s kovrčama koje ćete dobiti uz pomoć figara ili pegle za kosu. Operite kosu, upijte višak vode uz pomoć ručnika, pazite da ne stišćete prejako kako ne bi oštetili vlasi i osušite kosu.

Nakon što ste ih osušili, uzmite figaro i nakovrčajte nekoliko pramenova, nije potrebno sve jer je kraća kosa pa će i tih par pramenova doći do izražaja. Ne morate ići sve do korijena kose, neka se figaro više zadrži na sredini vlasi.

Pored prekrasnih kovrča dobit ćete i željeni volumen. S ovakvom frizurom možete na posao, ali i na bilo koji svečani događaj. Valovite bob frizure će uvijek biti in, a to dokazuju i brojne zvijezde koje im još uvijek ne mogu odoljeti.

Prednost kratke frizure je što ćete puno brže složiti frizuru i manje imati potrebu za odlazak kod frizera. Za svega nekoliko minuta imat ćete izgled iz snova, prirodan i poseban.

Autor: S.Š., Foto: Eduard Derule/Shutterstock