Ultrazvučna kavitacija

Tretman kavitacije, Foto: Olinchuk-1/Shutterstock

Zvučni poprilično komplicirano, no ultrazvučna kavitacija zapravo je vrlo jednostavan, brz i bezbolan postupak uklanjanja celulita i tvrdokornih masnih naslaga na trbuhu, bokovima, koljenima, stražnjici i gornjih dijelova ruku. Mjesta su to na našem tijelu gdje bavljenje sportom može pomoći samo uz izniman trud, a dijeta uglavnom ne pomaže nikako.

Uz pomoć posebnih uređaja ultrazvučnom kavitacijom povećava se propusnost masnih stanica iz kojih masne kiseline prelaze u limfni i urinarni sustav, odakle se pak izlučuju iz organizma. Jedan osnovni tretman traje od 30 do 40 minuta i u njemu možemo ciljano djelovati na dio tijela na kojem želimo smanjiti masne naslage.  Koža se na tim dijelovima premazuje gelom koji poboljšava djelovanje ultrazvučne kugle. Fina vibracija koju stvara ultrazvuk razbija masne stanice na točno određenoj dubini ispod površine kože, odnosno oslobađa masne kiseline nataložene upravo i samo ondje.

Važno je znati da takav tretman ne oštećuje druga, okolna tkiva, krvne žilice i živce. Svakom organizmu treba vremena za preradu i eliminaciju oslobođene masne kiseline, pa je preporučljivo da između dva kavitacijska tretmana prođe najmanje tjedan dana. Dinamika mršavljenja različita je od osobe do osobe, ovisno o hormonalnom stanju, bazalnom metabolizmu i drugim osobnim čimbenicima. No, rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog postupka, ali bi ipak bilo dobro obaviti ih od tri do pet.

Iskustva su pokazala da je većina ljudi prosječno mršavjela oko jednog kilograma po tretmanu. Ultrazvučna kavitacija pokazala se kao odličan nadomjestak za bolnu liposukciju koja je donedavno smatrana jedinim učinkovitim rješenjem za uklanjanje tvrdokornih masnih naslaga. Napredna tehnologija omogućila nam je, financijski relativno povoljnu terapiju, koja osim što nije invenzivna i ne boli, ne zahtijeva nikakav oporavka.

Tretmane treba raditi isključivo u specijaliziranim centrima, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i kako bi njihova učinkovitost bila maksimalna i trajna. Za naše zdravlje nije dovoljno podvrgnuti se ovakvim ili sličnim kozmetičkim tretmanima, nužno je mijenjati životne navike koje su pridonijele stvaranju takvih problema. No, nedavnom pojavom ultrazvučne kavitacije konačno mogu odahnuti svi oni koji su željeli ići na klasičnu liposukciju, ali su se bojali samog postupka i dugog, bolnog oporavka. Ljeto je pred vratima, i možda je pravo vrijeme za posjet stručnjacima tog revolucionarnog načina uklanjanja viška kilograma.

Autor: I.H., Foto: Olinchuk-1/Shutterstock