Sušenje kose četkom i sušilom

Sušenje kose četkom i fenom, Foto: Andrei S./Shutterstock

Trebate li savršeni frizuru koja vam može biti gotova u kratkom vremenskom periodu? Umjesto odlaska frizerskom salonu, preporučamo vam da kod kuće sami isprobate napraviti svoju frizuru uz pomoć četke i sušila za kosu. Možda će vam isprva biti teško, ali praksom možete doći do savršenog umijeća stvaranja raznih frizura.

Nakon što temeljito operete i isperete kosu, na nju nanesite regenerator. Regenerator birjte po volji, bilo da je onaj koji se ispire ili onaj koji ostaje na kosi. Nakon nanošenja regeneratora, svoju kosu dobro raščešljajte kako biste razmrsili čvorove nastale u pranju.

Kada je kosa djelomično raščešljanja počnite koristiti sušilo za kosu kako bi kosu do pola osušili. Kada vam kosa bude polusuha na ruku nanesite veliku količinu pjene za kosu i temeljito ju nanesite na kosu. Pravilno raspoređujte pjenu od korijena prema vrhu.

Kada je pjena nanesena, kosu razdijelite na dva dijela. Gornji i bočni dio pričvrstite štipaljkama, a donji dio krenite oblikovati. U jednoj ruci držite četku na kojoj se nalazi kosa, a u drugoj sušilo za kosu. Možda će vam ova radnja u početku biti komplicirana, ali ćete se s vremenom naviknuti.

Četku stavite ispod pramena kose koju želite izravnati i oblikovati. Laganim pokretima napinjite kosu, a nategnute dijelove sušite sušilom. Četku pomičite prema dolje, a sušilom pratite četku. Prilikom sušenja uvijek prvo osušite korijen kose, a ostatkom možete proći nekoliko puta. Kosa bi vam trebala brzo biti suha. Ove radnje ponovite sa cijelom kosom.

Mali savjeti za sušenje četkom i sušilom: kada počnete sušiti uvijek koristite najveću brzinu na sušilu kako biste izbacili svu vlagu iz kose, a kasnije možete preći na srednju razinu. Ukoliko sušite kosu prema dolje, kutikule će vam biti usmjerene pravilno, a vaša će kosa imati predivan sjaj..

Autor: M.T., Foto: Andrei S./Shutterstock