Šminkanje obrva i očiju pomoću olovke

olovke za oči

Znamo da se šminkanje izvodi u cilju naglašavanja ljepote i prikrivanju nedostataka. Veliku pozornost uglavnom pridodajemo obrvama i očima. Sjenčanje očiju usklađujemo prema našoj osobnosti, životnoj dobi, namjeni, te boji kose, očiju i odjeće.

Olovke za oči služe za isticanje oblika oka te da trepavice još više dođu do izražaja. Najviše se koristi klasična crna olovka, no za hrabrije postoje raznorazne boje. Kako biste savršeno nanijeli olovku, potrebna je mirna ruka i koncentracija.

Prije nego se počnete šminkati za neki važan događaj, najbolje bi bilo u slučaju da pogriješite s crtanjem pravilne linije izvježbati nanošenje nekoliko puta kako biste kasnije bez problema nanijeli olovku. Također će vam takva vježba dobro doći jer ćete uštedjeti i na vremenu.

U nastavku pogledajte kako našminkati i oblikovati obrve.

Sigurno ste se ponekad pitali od čega se proizvode olovke za šminkanje i kako tako savršeno prijanjaju uz naše oči? Odgovor leži u njihovim finim sastojcima. Naime, sadrže vosak i različite uljne supstance pa imaju odličnu funkciju željenog razmazivanja oko očiju dajući oku prirodan i nježan izgled.

Pogledajte kako nanijeti ljubičastu olovku za oči.

Najpoznatiji stil šminkanja razmazivanja olovkom se zove smokey eyes. Mekoća olovke je najbitnija jer u suprotnom može povrijediti kožu oko oka i izazvati iritacije. Zato prilikom kupnje dobro obratite pozornost na mekoću.

Da bi make up bio kompletan, ne smijemo zaboraviti našminkati niti obrve. Itekako su bitne u našem izgledu jer nepravilno tretirane i našminkane obrve ponekad mogu davati signale da je osoba pregruba i da ne vodi računa o svom izgledu.

Olovke za obrve koristimo u svrhu isticanja njihove boje ili oblika. Uglavnom ih nalazimo u različitim crnim, smeđim i sivim tonovima boje. U docrtavanju obrva, uvijek pažljivo pratite njihov rast i ako slučajno povučete krivu liniju, lako ćete je ispraviti baby štapićem ili komadićem vatice. Mekoća olovke za obrve je isto kao i olovka za oči prilagođena temperaturi i mekoći tijela te vremenskim uvjetima.

Autor: A.B., Foto: sar_38/Shutterstock