Šminka za smeđe oči

šminka za smeđe oči

Cilj šminkanja je istaknuti sve prednosti na licu, a mane (ako ih ima) učiniti manje vidljivima. Oči su na prvom mjestu kada se želi istaknuti ljepota, a način šminkanja ovisi o tome kakvu boju imate. Plave, zelene, crne… Svaka boja ima svoja pravila, a ako imate smeđe oči pročitajte sljedećih nekoliko redaka kako odabrati najbolju šminku.

Postoji nekoliko make up proizvoda s kojima ćete učiniti transformaciju na svom licu, a to su puder, korektor, sjenila, rumenilo i ruž za usne. Odabir boje i vrste pudera te korektora ovisit će o tome kakvu kožu imate (normalnu, suhu, mješovitu), dok će ruž i rumenilo ovisiti o tome kakva je boja puti.

Odabir sjenila koji su najvažniji kada se radi o šminkanju očiju ovisit će o tome kakva je vaša boja očiju, je li ona plava poput mora, zelena poput nekih od najljepših laguna ili možda tamna, topla i mistična kao da priča priču. Smeđe oči su posebne, a pogotovo kada se radi o najtamnijoj nijansi zbog čega se one nekad čine kao da su crne.

Šminka za smeđe oči podrazumijeva kompletan make up set gdje su sjenila na prvom mjestu. Koje boje odabrati kada se želi istaknuti prekrasna nijansa smeđih očiju? Sve ovisi o tome kakav dojam želite ostaviti i želite li radije stvoriti sliku romantičarke, mistične osobe ili možda seksi zavodnice koja uvijek zna što radi i kojoj samopouzdanje izbija na svakom koraku.

Ako želite ostvariti seksi izgled upotrijebite smokey eyes tehniku igrajući se s crnom i smeđom bojom sjenila. Prvo ćete nanijeti smeđe sjenilo preko cijelog kapka, a zatim na kraj dodati malo crnog sjenila. Ne zaboravite staviti crnu olovku preko gornjeg kapka.

Želite li jedan dan biti drugačiji i malo se izdvojiti iz mnoštva, preporučuju se razne nijanse ljubičaste s kojima ćete još više staknuti smeđe oči. Ljubičasta boja će se odlično slagati s nježnim nijansama smeđe boje koju ćete staviti samo na početak oka.

Isto tako možete probati i s plavim nijansama koje su za malo hrabrije, budući da treba biti oprezan s drugim bojama kako na licu tako i odjeći. Sigurno ne želite izgledati kao da ste pretjerali.

Tajna savršenog make upa se očito krije u dobro odabranim bojama i zato je najbolja šminka za smeđe oči ona koja uključuje samo najbolje za vaše lice, a s kojom ćete izgledati božanstveno.

Autor: S.Š., Foto: Stephanie Zieber/Shutterstock