Najbolja prirodna ulja za njegu tijela

njega tijela prirodnim uljima

Njega tijela je potrebna kako bi koža bila lijepa, njegovana i bez dermatoloških problema. Kompletan tretman tijelu možete pružiti uz pomoć krema ili najboljih prirodnih ulja.

Mnoge žene su se prvo odlučile na kreme zahvaljujući kojima nema masnih mrlja, brže se upijaju i ugodnog su mirisa. Za razliku od krema ulja su masnija i potrebno je više vremena da bi se upili u kožu.

Bez obzira na to što mogu ostaviti masne tragove po odjeći činjenica je kako je njihova popularnost porasla u zadnje vrijeme i kako je sve više onih koji će umjesto krema ipak odabrati ulja.

Za razliku od eteričnih ulja koja mogu izazvati reakcije na koži, prirodna ulja su jedna vrsta masnoća, a dobivaju se iz ploda ili sjemenke biljke.

Njihova popularnost leži u tome što su prirodna i za razliku od brojnih krema u sebi nemaju nikakvih dodataka, koji bi na bilo koji način mogli negativno utjecati na zdravlje kože.

Za sve sa suhom kožom masline i bademi su kao stvoreni za njih. Pogodili ste, svoju kožu možete njegovati uz pomoć bademovog i maslinovog ulja nakon kojih će koža opet biti svilenkasta i mekana.

Suha, masna ili mješovita koža? Nije ni važno jer ako se odlučite za ulje avokada nećete pogriješiti.

Pored toga što je bogat beta-karotenom, vitaminima D i E, ulje od avokada potiče proizvodnju kolagena i pomaže spriječiti isušenje kože.

Odlučite li se za ulje jojobe i ulje suncokreta treba znati kako su ona predviđena za osobe s mješovitom i osjetljivom kožom.

Dok ulje suncokreta pomaže prilikom rješavanja problema proširenih pora, jojoba je kao stvorena za problem s aknama, ali ulje jojobe možete koristiti samo u kombinaciji s drugim prirodnim uljima.

Prije nanošenja ulja potrebno je otuširati se ili umiti ako se radi samo o licu. Nakon toga trebate posušiti kožu i umasirati nekoliko kapljica te pričekati 5 minuta kako bi se upilo u kožu.

Vrijeme je da promijenite svoje navike i okrenete se prirodnim tretmanima s kojima će vaša koža doživjeti pravi preporod, a neće proći puno i već ćete primijetiti pozitivne rezultate. Odaberite ulje koje vam najviše odgovara i koje najbolje ide uz vaš tip kože.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock