Šminka koja pomlađuje

glamurozna šminka

Da biste izgledali besprijekorno i nakon 40-te donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako ćete uz malo šminke to i postići. Bitno je istaknuti ono prekrasno na vama, a nedostatke poput bora valja zaboraviti. Neka podloga bude za nijansu svjetlija od vaše boje kože.

Naime, svijetla podloga djeluje odmorno i ističe lijepe linije. Ako imate tamniju kožu, koristite podloge koje reflektiraju svijetlo. Takve podloge s reflektirajućim česticama su se pokazale kao najbolji izbor u prikrivanju nesavršenosti.

Pripazite s gustoćom šminke. Lagana i svježa tekustura tekućeg pudera ili tonirane kreme učinit će vaše lice nježnijim i odmornijim. Nikako ne posežite za teškim teksturama jer će one dodatno još otežati kožu i naglasiti bore te i najmanje udubljene linije.

Za pravilno nanošenje tekućeg pudera koristite vlažne spužvice kako biste uklonili višak pudera i da bi vaša koža izgledala hidratizirano i mlađe.

Želite li vaš look upotpuniti s korektorom, odlučite se za one s laganom teksturom, ali dobro prekrivajućim svojstvima. S godinama koža postaje tanja te je sklona češćem pucanju. Zato je važno spomenuti da prilikom nanošenja korektora na područje ispod oka, odnosno podočnjake, obratite pažnju čime ga nanosite. Koristite kistić ili mekanu četkicu za nanošenje, kako bi se dobro stopio s podlogom.

Puder u prahu nikada ne nanosite na područje oko očiju. Njime ćete samo još više istaknuti bore. Koristite ga jedino prilikom fotografiranja ili ako ste skloni sjajnijoj T-zoni. Kao sjenilo koristite što svjetlije i sjajne tonove. Sjajne nijanse će također pridonijeti svježem i mladolikom pogledu.

Izbjegavajte nanositi maskaru na donje trepavice. Time biste isticali nepotrebno naglašavanje podočnjaka i borica oko očiju. Za gornje trepavice se odlučite na što tamniju boju maskare kako biste postigli prodoran i svjež pogled.

Koristite maskaru uglavnom za produljivanje trepavica, a izbjegavajte za volumen jer bi one mogle prouzrokovati stvaranje grudica po trepavicama dok tuš povucite samo po gornjem kapku. Za vizualno podizanje kapaka, povucite liniju prema vanjskim uglovima.

Za ruž koristite što prirodnije nijanse. Svaka napadna nijansa samo bi mogla stvoriti grubi izraz lica dok sa sjajilom nećete pogriješiti ako ga koristite u nježno rozim tonovima ili tonovima boje kože.

Autor: A.B., Foto: Aleksandra Zaitse/Shutterstock