Skidanje celulita u trudnoći

tretman kod kozmetičara

Kako vam se u trudnoći ne bi pojavio celulit na koži, važno je obratiti pažnju na neke stvari. Nakon što žena rodi, pripravke za uklanjanje celulita smije koristiti tek kada prestane dojiti, a kako se to ne bi dogodilo i vama, na vrijeme pazite da se celulit niti ne pojavi. Kako protiv celulita u trudnoći, donosimo u nastavku.

Jedni od najčešćih uzročnika nastajanja celulita su toksini. Kako bi ih uklonili važno je da svome tijelu pružite detoksikaciju, koja će vam pomoći da neželjene toksine izbacite iz tijela. Preporučuje se da pijete puno tekućine, najviše vode, te da jedete što više voća i povrća. Izbjegavajte konzumirati hranu s aditivima, te alkohol, kavu i sol.

Bilo bi poželjno kada bi kroz cijelu trudnoću svome tijelu priuštili masažu, koja ima jako dobar učinak. Ako želite ići na anticelulitnu masažu, smijete si je priuštiti samo na području nogu i ruku, od trbuha što dalje.

Za vrijeme trudnoće i dojenja trebate izbjegavati bilo kakve tretmane za uklanjanje celulita, kao i razno razne preparate i kreme jer svi oni mogu sadržavati sastojke koji mogu naškoditi trudnici i bebi.

Kako bi spriječili nastanak celulita najvažnije je kako se hranite. Trebate se hraniti zdravo i umjereno, pa se celulit sigurno neće nakupljati. U širokom luku izbjegavajte unošenje šećera i masti u organizam, a ukoliko imate veliku potrebu za slatkim, pokušajte ju utažiti s nekom zdravijom alternativom.

Vježbanje je siguran način za sprječavanje nastanka celulita, kao i za uklanjanje celulita. Na vježbu se nemojte odlučivati ukoliko vam vaš ginekolog to ne odobri. Ako kojim slučajem vježbati ne smijete, hodati sigurno smijete, a šetnja je isto tako jako dobar lijek protiv celulita.

Kako bi uklonili stres, koji je isto odgovoran za nastajanje celulita, važno je da se relaksirate. Radite što više stvari koje vas opuštaju, a bilo bi poželjno kada bi meditirali, te slušali opuštenu glazbu. Svaka vrsta opuštanja će biti od velikog značaj kako za vas tako i za vašu bebu.

Autor: A.Z., Foto: Olinchuk/Shutterstock