Sjenila prema boji očiju

sjenila za oci

Žene najviše od svega vole isticati ljepotu svojih očiju, bilo to maskarom ili raznim sjenilima, tuševima za oči, lažnim trepavicama i slično. Kako i ne bi, kada su one ogledalo naše duše. Ako ste ljubiteljica sjenila za oči, u nastavku pogledajte kakva sjenila najbolje odgovaraju boji vaših očiju.

Ako imate svijetlosmeđe oči, da bi one izgledale što sjajnije najbolje je koristiti sjenilo boje kore drveta ili karamele. Da bi pogled bio što istaknutiji, uz sjenilo možete nositi i crnu ili plavu olovku za oči i naravno – maskaru.

Tamno smeđe oči će se najbolje istaknuti ljubičastim bojama. Zaboravite na klasični smokey eyes i istaknite svoje lijepe oči s tamnoljubičastim sjenilom i crnom maskarom. Za dnevnu varijantu možete izabrati sjenilo boje breskve. Da bi bolje istaknuli oči, stavite crni ili smeđi tuš i smeđu ili crnu maskaru.

One žene koje krase svjetlo plave oči, nemaju brige, njima odgovaraju gotovo sve boje sjenila za oči. Sa sjenilima boje metala kao što su platina, čelik i srebro ne mogu pogriješiti. Odlično im pristaju i plava sjenila i najklasičniji smokey eyes.

Plavim očima će odlično pristajati brončane i bakrene nijanse jer na poseban način ističu oči i stvaraju lijepu dimenziju. Zelena, ljubičasta i ružičasta će također lijepo istaknuti plave oči.

Djevojkama sa zelenim očima najbolje odgovaraju sjenila zlatnih nijansi ili duboke boje vina. Mogu se kombinirati zlatne boje s nijansama mahagonija i to će dati jako dobar efekt. Za večernji izlazak gdje želite izgledati decentno, najbolje je koristiti sive i srebrne nijanse.

Za tamno zelene oči savršeno će pristajati svijetlo ljubičasta boja. Te ljubičaste boje je najbolje kombinirati s crnom olovkom. Ne biste trebali nositi prejarke boje i crvene nijanse.

Brončana, zlatna i bakrena boja odlično će se uklopiti s očima boje lješnjaka, kao i ružičaste i žute nijanse. Na ovu boju očiju pašu i prirodni tonovi kao čokoladno smeđa ili bež. Uz ova sjenila dobro je kombinirati olovku za oči u crnoj i maslinastoj boji.

Autor: S. G., Foto: Eduard Derule/Shutterstock