Kako popraviti lak za nokte

lak za nokte

Kažu da je žena jedino bespomoćna u trenutku kad joj se suši lak na noktima. No svejedno, često nam se dogodi samo jedan krivi potez i glatki, lijepi nokti budu uništeni. Tada tapkanjem pokušavam spasiti stvar, ali postane još gore pa moramo sve ispočetka ili odustanemo i pomirimo se s lošom manikurom na noktima.

Manikiranje kod kuće je dobra stvar, ali ima i svoje nedostatke. Lak se lakše guli, nokta oštećuje i slično. Ali kako ne biste morali odustajati i li raditi sve ispočetka, postoje trikovi kojima možete spasiti stvar.

Za savršenu manikuru trebate mirovati deset minuta nakon lakiranja. Ne biste trebali ništa pretjerano raditi sljedećih sat vremena nakon lakiranja noktiju kako se manikura ne bi oštetila. Ako ipak dođe do oštećenja manikure, stavite top coat lak i stvar bi se trebala popraviti. Premažite jedan sloj preko laka i stvar riješena.

Kada popravljamo oguljeni lak s nokta vrijedi pravilo, manje je više. Ne treba cijeli nokat premazivati lakom, nego samo onaj dio gdje se ogulio. Najčešći nedostatak manikure kod kuće je da se lak počne vrlo brzo ljuštiti pa ga moramo skidati, ili stavljamo novi sloj laka.

Oštećenje laka se može popraviti rašpicom, ali kako bi lak dulje trajao prije stavljanja laka u boji, treba staviti bazni lak i nakon njega i laka u boji i de top coat lak i to će produljiti trajanje vaše manikure.

Jedan od dobrih trikova za oštećeni lak je stavljanje svjetlucavog laka. Na dio gdje se otkrhnuo lak možete staviti svjetlucavi lak i tako ćete prekriti oštećenje.

Problem slomljenog nokta možete jednostavno riješiti kod kuće. Trebate uzeti komadić tkanine od vrećice čaja, položiti na puknuti dio i prekriti s ljepilom za nokte. Materijal će lijepo dozirati ljepilo, a nokat će biti popravljen i čvrst. Ako vam strši višak ljepila, možete ga zagladiti mekom rašpicom za nokte.

Ako ste ikad odlučili lakirati nokte prije spavanja, onda sigurno znate zašto to nije dobra ideja. Vrlo vjerojatno će vas ujutro dočekati tragovi materijala od jastuka, posteljine, pidžame i slično. Ali ako se već odlučite lakirati prije spavanja, ujutro na nabore nanesite samo top coat i nokti će opet izgledati glatko i svježe.

Autor: S. G., Foto: Elena Vasilchenko/Shutterstock