Sjajna i ravna kosa

blistava kosa

Probali ste sve metode s ravnanjem kose, no i dalje se jedino riješenje nalazi u odlasku k frizeru kako bi vaša frizura izgledala donekle lijepo i oblikovano.

Ipak, nije sve baš u rukama profesionalnih osoba jer od sada i vi možete napraviti prirodno ravnu i sjajnu kosu kod kuće uz dobru dozu strpljenja i preciznosti.

Donosimo vam kako postići sjajnu i ravnu kosu, a da frizura bude postojana i lijepa.

Za početak je kosu bitno dobro oprati njegujućim šamponom koji ne bi smio biti preagresivan jer agresivniji šamponi često zadaju muke kosi.

Zato biste trebali odabrati šampon s prirodnom bazom koji će blagotvorno djelovati na sve vlasi.

Stručnjaci preporučaju šampon za bazi kamilice jer je kamilica zaslužna za smirivanje iritiranog vlasišta, protiv suhoće i za postizanje blistavog sjaja kose.

Kosu također nakon šamponiranja njegujte hidratantnim regeneratorom koji će ukloniti svu nepotrebnu suhoću sa kose, a vaše vrhove učiniti zdravijim.

Opranu i kosu posušite fenom na hladnijoj temperaturi te je počnite pažljivo oblikovati tako da poprimi ravan izgled.

Ravan izgled kose ćete postići tako što biste je neprekidno trebali obikovati četkom za ravnanje kose.

Kada kosa bude polusuha upotrijebite ulje za njegu kose koje može biti na bazi argana koje koji daje neodoljiv sjaj i visoku blistavost.

Zatim nastavite sa sušenjem kose do kraja. Kako biste se uvjerili da je kosa u potpunosti ravna i lagana, prođite pažljivo prstima kroz kosu.

Ako pod prstima jedva osjećate težinu kose, vaša kosa je ravna i gotova s feniranjem, a ako ipak osjećate neku težinu, kosa još nije gotova.

U ovom slučaju se možete poslužiti kvalitetnom peglom za ravnjanje kose, pogotovo ako su vrhovi neposlušni i neprestano se kovrčaju.

Pomoću ove metode vaša će kosa biti više sati ravna i sjajna, bez obzira koliko se god kretati i kakvo je vrijeme vani.

Primjetite li visoku vlagu u zraku, koristite kreme za kosu s anti frizz učinkom koji će odlično djelovati protiv vlage.

Autor: A.B., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock