Kako se našminkati za ljeto

svijetlo sjenilo

Proljeće i ljeto dva su godišnja doba kada se čovjek sve više otvara i polako izvlači iz zimskih okova teške šminke i debljih slojeva odjeće. To je vrijeme kada u prvi plan nastupaju pastelne boje i nijanse i pravo šarenilo s bezbrojnim motivima koji krase naše majice, haljine i hlače.

Kao i svako godišnje doba tako i ljeto ima svoja pravila kada je u pitanju ljetni make up. Poznato je kako ljeto podrazumijeva visoke temperature zbog čega se ne možete ponašati isto kao i za vrijeme niskih i neugodnih temperatura. Šminku morate prilagoditi određenim vremenskim uvjetima i paziti da na stavite previše kozmetike zbog koje ćete izgledati kao da imate masku na licu.

Ako se ne osjećate sigurno bez šminke, za vrijeme ljetnih temperatura odabrat ćete malo šminke. Puderi su out, a sigurno nije lijepo kada vam se u jednom trenutku počinje otapati debeli sloj pudera. Umjesto njega možete odabrati tonirajuću kremu s odgovarajućom zaštitom.

Tijekom ljeta važno je voditi računa o stavljanju kozmetičkih preparata koji će vas zaštititi od štetnih sunčevnih zraka. Za sve dame koje ne mogu bez pudera, postoji rješenje. Odlučite se za primjer baziran na gelu ili silikonu, a koji ne sadrži ulje.

Ljeto je vrijeme kada se trebaju koristiti vodootporne maskare i sjenila koji će vašem izgledu pružiti postojanost tijekom cijelog dana. Umjesto tuša uvijek se možete odlučiti za olovku baziranu na vosku.

Sjenila za oči neka budu kremasta, a rumenilo može biti u prahu. Ono je kao stvoreno za vruće ljetne dane. Za dame koje već imaju blagu i preplanulu put preporuča se bronzer u prahu. Uobičajene ruževe zamijenite sa sjajilima.

Želite li da vam šminka tijekom ljetnih dana traje duže i da se ne topi, držite ju u hladnjaku. Tako ćete istovremeno održati svježinu i postojanost.

Autor: S.Š., Foto: Serg Zastavkin/Shutterstock