Sve vrste maskara

vrste maskara

Maskare su neizostavni dekorativni pribor koji su sastavni dio svake kozmetičke torbice. Inače, smatra se da su maskare najprodavanija šminka koja ima zadatak da prekrasno naglasi naše trepavice za što ljepši i prodorniji pogled.

Mnoge žene maskaru jedino koriste od šminke smatrajući da je ona jedino što im treba kako bi istaknule svoju ljepotu.

Donosimo vam sve vrste maskara kako biste se što bolje snašli u njihovom odabiru i naravno, prema potrebi vaših trepavica.

Za početak predstavljamo vodootpornu maskaru koja je zaista bila pravo otkriće u svijetu šminkanja. Naime, pomoću vodootporne maskare se bez brige možemo kupati, plakati i znojiti jer možemo biti sigurno da neće skliznuti niz našeg lica i tako nam stvoriti neugodne mrlje ispod očiju koje često podsjećaju na podočnjake.

Upravo radi tih razloga vodootporne maskare bez problema možemo svrstati u najpoželjnije make up proizvode.

Zatim nam dolaze maskare za volumen koje često imaju gustu četkicu i bezbroj vlakana koja nam omogućuju da istaknu baš svaku trepavicu na našem oku.

Zato žene koje imaju duže trepavice, a imaju problema s gustoćom, ovakvu maskaru jako rado nose i ne mogu zamisliti dan bez nje.

Za one žene koje nemaju baš sreće s dužinom, a imaju dosta guste trepavice, postoje maskare za izrazitu duljinu koje vizualno vrlo lako produljuju svaku trepavicu. Ovakve maskare najčešće imaju tanju i dužu četkicu kako bi se svaka trepavica maksimalno mogla produljiti.

One žene koje su zadovoljne svojom gustoćom i duljinom trepavica, a nisu baš zadovoljne njezinom uvijenošću postoje maskare koje lijepo mogu uviti trepavice. Njihova četkica je u obliku polumjeseca i zaista čine čuda s uvijanjem kada ih se pravilno upotrebljava.

I za kraj donosimo maskare u boji za rane potrebe žena. Ovakve maskare su odlične ako želite istaknuti svoju prirodnu boju očiju kao što je smeđa, plava ili zelena. U tom slučaju upotrebljavaju se maskare istih boja, a efekt je odličan.

Za one hrabrije, ostavljamo maskare u ljubičastim tonovima koje odlično izgledaju i uz ljubičaste nijanse sjenila na očima.

Autor: A.B., Foto: Svetlana Lukienko/Shutterstock