Savršeni make up uz pomoć nekoliko trikova

crveni ruž za usne

Zahvaljujući savjetima stručnjaka diljem svijeta, nama običnim smrtnicima postale su dostupne tajne vrhunskih vizažista kojima je svakodnevni posao raditi nevjerojatne transformacije uz pomoć šminke. U samo nekoliko poteza korektorom, puderom, sjenilom i rumenilom, možete izgledati kao diva s crvenog tepiha.

Šminkanje nije toliko kompleksno koliko traži ljubavi i predanosti svake osobe koja se odluči za poseban izgled. Ponekad nije dovoljno samo staviti puder i očekivati čudo. Prije nego što se krenete šminkati dobro je znati kakav oblik lica imate i koje boje sjenila vaše oči toleriraju, a koje nikako ne podnose.

Jeste li znali da odličan odabir korektora može utjecati na cjelokupnu sliku? Korektor je taj uz pomoć kojeg skrivate određene nedostatke kao što su podočnjaci. Pronađite pravu nijansu, ali pazite da je uvijek za nijansu svjetlija od pudera koji stavljate.

U nastavku pogledajte video kako ostvariti savršeni make up baš kao i poznata glumica Megan Fox.

Trepavice mogu biti zanosne i bez dodataka kao što su umjetne trepavice. Izbjegnite ljepljenje i uzmite uvijač za trepavice. Zahvaljujući njemu one će biti podignute, a ujedno će izgledati duže. Osim pomoću maskare svoje oči možete istaknuti i uz pomoć olovke ili tuša. Uzmite ono s čim vam je lakše raditi i povucite crtu na kapak uz trepavice.

Ako želite postići dnevni look izbjegavajte crnu boju tuša za oči, a umjesto nje radije se odlučite za smeđu nijansu koja neće biti previše upadljiva, ali će na decentan način istaknuti vaš dnevni make up. Želite li osvježiti svoje lice na brzinu jer nemate puno vremena, uzmite highlight i stavite ga ispod obrve tako da prati liniju oka.

Cijeli make up nema smisla ako nemate savršeno oblikovane obrve. Osim što moraju biti lijepo oblikovane, možete ih dodatno korigirati uz pomoć sjenila ili olovke. Sjenilo je možda bolji odabir jer izgleda prirodnije. Ako više volite olovku, nanosite ju točkasto tako što ćete popuniti praznine.

Poznato je kako ruž nanešen ujutro ne mora ostati na vama do kraja. Želite li postojani ruž i da vam traje malo duže, uzmite olovku u boji što sličniju boji ruža. Osim na rub usna, popunite i sredinu, a kasnije stavite ruž za usne.

Autor: S.Š., Foto: Luba V Nel/Shutterstock