Crveni ruž i lak za nokte

crveni ruž i lak

Crvena boja se smatra najženstvenijom i najprivlačnijom među bojama. Naučite li je pravilno uskladiti s odjećom, kosom  i nakitom, postat ćete prava bomba među pripadnicama ženskoga spola. Zato vam donosimo sve što niste znali o crvenom laku i ružu za usne kad se zajedno spoje.

Crvenom bojom na usnama se iskazuje svjesnost svoje privlačnosti. Od početka prošlih stoljeća poznate po svojoj senzualnosti su bile mnoge ikone poput Marilyn Monroe i kraljice Elizabete I. koja je i sama pokrenula revoluciju crvenog ruža na usnama.

Želite li i vi postati prava femme fatale, morate naučiti uskladiti crveni ruž s ostatkom vašeg make up-a i odjeće. Ako ste svjetlije puti, onda će vam sigurno odgovarati nešto svjetlije nijanse crvenog ruža. Također se možete igrati s bojama koje više idu prema ružičasto-crvenim nijansama.

Žene tamnije puti trebale bi koristiti i tamnije ruževe koji su između smeđe i tamnocrvene boje. Nemojte zaboraviti da tokom šminkanja ne naglašavate istovremeno oči i usta jer to djeluje vrlo neprirodno i pretjerano.

Ako ste se odlučile naglasiti usne, oči ostavite malo manje naglašenima. Tako će vaše crvene usne u potpunosti doći do izražaja.

Poznato je da je uvijek dobro i pravilno uskladiti ruž i boju noktiju. S crvenom bojom u tu svrhu zasigurno nećete pogriješiti. Da biste lijepo i pravilno nanijeli crveni lak na nokte, potrebno se pridržavati nekih savjeta.

Prije nanošenja laka, obavite manikuru za nokte. Dobro skinite preostali lak na noktima kako bi nokti bili čisti. Zatim prođite peeling rašpicom po noktima da biste uklonili mrtve rožnate stanice na površini nokta.

Polirajućom rašpicom ispolirajte površinu nokta za lijepi sjaj vaših noktiju. Skratite nokte po želji i potrebi te nahranite kožicu oko noktiju hranjivim i njegujućim uljem za nokte.

Ulje će noktima vratiti svježinu te izgubljene vitamine i minerale. Sada ste spremni za lakiranje.

Prođite bezbojnim lakom za nokte po noktima kako biste zaštitili nokte od prodora crvena boje. Zatim precizno nalakirajte nokte u crvenu boju pazeći da ne prođete preko kožice.

Po potrebi i jačini laka prođite još jednom po svim noktima kad se prvi sloj laka osuši. Uvijek birajte boju laka prema boji vašeg ruža na usnama jer će samo tako sve nijanse, vaše usne, nokti i stil doći do izražaja.

Autor: A.B., Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock