Sapun od kamilice

mirisni sapun

Kamilica je još od starih vremena bila poznata po svojim pozitivnim i ljekovitim svojstvima koji se upotrebljavaju na razne načine. Upravo najveću ulogu uzimaju cvjetići od kamilice u kojima se kriju sve blagodati.

Osušeni cvjetovi od kamilice imaju opuštajuće svojstva koja nas oslobađaju od stresa i anksioznosti te tako blagotvorno djluju na naš živčani sustav.

Tako je koža kao najveći organ našega tijela pod stalnim vanjskim čimbenicima koji mogu negativno utjecati na njenu ljepotu i zdravlje.

Stručnjaci poreporučaju korištenje sapuna od kamilice za kožu koja je vrlo ili dosta osjetljiva, za kožu sklonu iritacijama te za kožu koja je pod upalnim procesima kao što su bubuljice ili akne.

Osim što će zacjeljujuće djelovati na vašu kožu, njezina pozitivna svojstva će odlično djelovati i na vaše psihičko zdravlje kroz miris.

Preporuča se korištenje kupka od kamilica kako bi se uklonile sve napetosti u mišićima.

Ulje od kamilice u sapunu skupa s maslinovim uljem djeluje kao pravi eliksir za kožu.

Želite li imati sapun od kamilice i maslinovog ulja iz kućne radinosti, ostavite šaku cvjetova da se osuše te ih potpopite s maslinovim uljem od oko 2 dl na suncu.

Vrijeme na kojem kamilica treba biti na suncu je oko mjesec dana.

Dobivenuz uljnu smjesu zatim pomiješajte s glicerinom nakon što se ohladi u kalupu.

Smjesu bi bilo najbolje držati u zatvorenoj i hladnoj prostoriji kako se sastojci ne bi brzo pokvarili.

Vaš novi sapun će na vašu kožu djelovati antialergijski, antiupalno i antibakterijski.

Imate li problema sa ispucanom kožom, redovito upotrebljavajte ovaj sapun kako bi brže ozdravila i postala meka i glatka.

Također je odličan i za kožu koja se peruta. Ovakav prirodni sapun je vrlo preporučljiv za ozdravljenje kože za razliku od ostalih kemijskih sapuna koji su štetni za naš pH i izazivaju brojne alergijske reakcije i osjetljivost.

Autor: A.B., Foto: Augustino/Shutterstock