Savjeti za prve korake nakon duge veze

Savjeti za prve korake nakon duge veze, Foto: Charmer/Shutterstock

Ako ste upravo prekinuli dugu vezu, vjerojatno se osjećate usamljeno i izgubljeno. Prvi dani nakon duge veze svima su teški. No, nakon nekoliko vremena kada uspomene ostanu samo uspomene i kada se sjećate više onih lijepih stvari, ali s manje tuge i s manjom dozom nostalgije, dolazi vrijeme kada možete početi ponovo izlaziti. Pretvorite se ponovo u zavodnicu i prepustite se flertanju.

Ipak, prije nego što se u potpunosti prepustite, budite sigurni da ste sve iz prijašanje veze ostavili po strani. U nastavku donosimo savjete za prve korake nakon duge veze.

Riješite se negativnih osjećaja

Prije nego što počnete izlaziti riješite sami sa sobom što osjećate prema bivšem. Nikada ne ulazite u vezu ako i dalje u sebi imate niz negativnih osjećaja.

Riješite sami sa sobom što točno osjećate, bez zadržavanja osjećaja u sebi. Bez obzira jeste li tužni ili ljuti, odbolujte osjećaje do kraja i tek onda uđite u novu vezu. Uzmite si vremena koliko vam je potrebno. Tugujte, plačite, jedite sladoled, otiđite na izlet s najboljom prijateljicom. Učinite sve kako biste si pomogli i kako biste se opustili. Radite sve ono što vas veseli i što manje vremena provodite zatvoreni u sobi. Izađite van i družite se, a tuga će prije ili kasnije sigurno nestati.

Kamo s uspomenama?

Kada ste pospremili sve osjećaje u odgovarajuće ladice, važno je isto to učiniti i s uspomenama. Nema potrebe da sve uspomene izbrišite iz svoje glave i svog života. Jednostavno u početku ne razmišljajte o njima, a nakon nekog vremena moći ćete se bez osjećaja tuge i nostalgije prisjetiti svih onih lijepih uspomena.

Sada je važno da živite u sadašnjosti i da iz nje izvučete maksimum. Ako i dalje puno vremena provodite razmišljajući o bivšem, morat ćete slobodno vrijeme ispuniti hobijima i poslovima. Bit će vam lakše ako ćete cijelog dana biti zaposleni. Tako nećete imati vremena razmišljati o prošlosti.

Nabacite osmijeh

Kome bi još bila privlačna žena tužnih ili sjetnih očiju, bez smiješka na licu? Koliko god vam je teško, razvucite osmijeh i oboružajte se pozitivnom energijom. Odjenite seksepilnu odjeću i naglasite seksi noge ili lijepi dekolte.

Nazovite najbolju prijateljicu i dogovorite se za izlazak. Neka večer bude rezervirana isključivo za vas dvije i za dobar provod do ranih jutarnjih sati.

Budite otvoreni za nova poznanstva

Najveća greška koju biste mogli učiniti je ta da zatvorite oči pred novim prilikama. Dajte si priliku za upoznavanje ljudi različitih karaktera, osobnosti i izgleda. Nema potrebe da se ograničavate sa željom da upoznate nekoga sličnog vašem bivšem.

Prepustite se novim prilikama i poznanstvima i uskoro će bivši biti samo jedna lijepa uspomena u nizu. Sada kada ste skupili dovoljno iskustva nakon dugotrajne veze znate što želite i što nikako nećete tolerirati, tako da nova veza samo može biti bolja i kvalitetnija!

Autor: M.L., Foto: Charmer/Shutterstock