Savjeti za naelektriziranu kosu

smeđa boja kose

Je li i vama poznat onaj beznandni osjećaj kada vam kosa izgleda kao da ste ju ukopčali u struju i ništa ne možete učiniti? To se najviše događa u vrijeme hladnih zimskih mjeseci kada velik dio nas poseže za kapama i šalovima od sintetike ili vune.

Bez obzira na godišnje doba, ako ste odlučili odjenuti na sebe nešto što je od sintetitke pripremite se na zanimljiv izgled i jednu posve novu i neobičnu frizuru. Naelektrizirana kosa ponekad može izgledati smiješno, ali osobi koja prolazi kroz ovakve muke sigurno nije do smijeha.

Napokon je došlo vrijeme za izlazak, a vaša kosa izgleda kao da ste se spremili za zabavu pod maskama koju organizira društvo električne energije? Slijede savjeti kako se othrvati ovom problemu i izgledati jednostavno neodoljivo.

Važno je da vam kosa ostane poslušna i lijepa? Koristite li losion za ruke? Ako već niste onda je vrijeme da krenete u nabavku po ovaj preparat koji će vam pomoći s vašim problemom. Uzmite malo losiona i razmažite ga prvo po rukama, a zatim prijeđite po svojoj kosi. Losion će pomoći obuzdati vašu kosu.

Osim losiona možete pokušati i s lakom za kosu. Iako ga neke žene ne vole jer im kosa nakon toga izgleda kao metla, bilo bi dobro da ponekad upotrijebite i ovaj trik. Uzmite lak i držite ga na udaljenosti od 30 cm te počnite špricati. Možete ga pošpricati na četku uz pomoć koje ćete ga nanijeti na kosu.

Jeste li znali da plastični češalj izaziva elektricitet? Pokušajte u vrijeme dok se temperature kreću oko nule izbjegavati korištenje plastičnih četki. Umjesto njih koristite četke s gumenim zupcima.

Važno je obratiti pozornost na prostor u kojem boravite. Ne zaboravite ovlažiti prostor jer grijanje dovodi do isušivanja zraka i stvaranja elektriciteta. Ovlaživač zraka je koristan jer vas pomaže zaštititi od bakterija i čuva vašu kosu od nenadanog izgleda.

Poslušajte ove savjete za naelektriziranu kosu kako više ne bi imali problema s neposlušnim vlasima koje ne žele stajati onako kako ste vi to zamislili. Osjećajte se uvijek dobro i ponosno pokažite svoju novu frizuru.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock