Savjeti za gustu kosu

savjeti za gustu kosu

Neke žene imaju vrlo rijetku kosu i ne mogu sakriti nezadovoljstvo zbog toga. Imati gustu, lijepu kosu je san svake žene. Uvijek postoje skupi tretmani kojima se mogu otkloniti ovi nedostaci, no ne može ih svaka žena priuštiti.

Kako imati gustu kosu? Kosa je zaštitni znak mnogih žena, ali i muškaraca i nije im svejedno hoće li ona biti tanka ilii ipak gusta. Kao i kod ostalih stvari tako se i ovdje treba više potruditi kako bi bili zadovoljni svojim izgledom.

Koliko je važno paziti da redovno čistite svoje lice kako bi bilo lijepo i bez kožnih tegoba, tako je potrebno voditi računa i njezi kose i o brojnim preparatima koji će vam u tome pomoći.

Za one koje nemaju pozamašnu svotu novaca kako bi imale gustu kosu, za njih je rješenje maska za kosu od provjerenih sastojaka.

U jednu posudu stavite 1 žlicu toplog mlijeka i 1 žlicu meda ili šećera. U smjesu dodati oko 20 grama svježeg kvasca i ostaviti da fermentira na toplom mjestu otprilike 20-ak minuta. Nakon 20-ak minuta nanesite smjesu na čistu i vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Smjesa se može nanijeti i na neopranu kosu.

Kada je nanesete, umotajte kosu najlonskom vrećicom ili ručnikom. Za ovu masku je potreban topao ručnik ili najlonska vrećica kako bi se stvorili savršeni uvjeti, u kojem će rasti gljivice kvasca. Kako se kvasac povećava tako se i povećava koncentracija vitamina, proteina, minerala, koji će prodrijeti u folikulu dlake.

Pokušajte da smjesa bude čvrsta, a za to je potrebno manje mlijeka. Neka vam smjesa stoji na glavi otprilike 1-3 h. Poslije isperite šamponom ukoliko vam je kosa suha i nije čista. U protivnom, isperite samo vodom i stavite malo balzama.

Maska za kosu vrlo brzo djeluje i to već nakon prvog tretmana, kada će vam se kosa osušiti. Pokušajte masku napraviti i bez mlijeka. Na kvasac treba staviti žlicu meda, a nakon porasta kvasca dodati žicu ulja- maslinovog ili ricinusovog ulja.

Kosu također možete držati od 1-3 sata i oprati ju šamponom ako je neoprana ili vodom i balzamom ukoliko je oprana. Nakon ovih tretmana, kosa će vam biti puno zdravija, sjajna i lijepa. Nakon nekog vremena imat ćete dojam da je puno gušća. Maska je idealna za obnavljanje kose, stvaranje sjaja i dobivanje volumena.

Autor: M.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock