Savjeti za čišćenje kupaonice

čišćenje kupaonice

Kupaonica bi uvijek trebala biti čista i uredna, ali ponekad to jednostavno nije moguće uz svakodnevne obveze koje čovjek ima. Osim toga kupaonica je mjesto u domu kojeg ukućani svakodnevno i najčešće koriste, pa i ne čudi što se najbrže od svih prostorija u domu uprlja. Znate li koji su najbolji savjeti za čišćenje kupaonice?

Kako bi čišćenje bilo manje komplicirano te kako bi skratili vrijeme provedeno čisteći, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Savjeti za čišćenje kupaonice

Znate li koji su najbolji savjeti za kućanstvo? Poznavajući korisne trikove o čišćenju stana ili kuće, olakšat će kućanske poslove koje prije niste voljeli raditi.

Po mogućnosti slavine i tuš čistite na prirodan način, tako da alkoholnim octom uklonite sve probleme koji vam se javljaju u njima. Često se u slavinama, kao i tušu javljaju problemi zaštopanosti, do koje dolazi zbog nakupljenog kamenca.

Kako biste uklonili nakupljeni kamenac, sve što trebate napraviti je napuniti najlonsku vrećicu alkoholnim octom, pa ju gumicom pričvrstiti za slavinu i tuš. Ostavite vrećicu da odstoji preko noći i ujutro samo isperite vodom.

Pranje stakla ne mora biti problem, a posebno ne ogledala u kupaonici. Kako bi vam se ogledala u kupaonici prestala magliti, savjetuje se da na njih stavite malo pjene za brijanje koju dobro utrljajte u svako ogledalo.

Sljedeći puta kada se budete tuširali ili kupali, vaša ogledala ostat će kristalno čista, bez trunke magle. Svaka tri tjedna ovaj postupak je potrebno ponoviti kako bi ogledala uvijek bila čista.

Kako bi dobili na jačini zvuka u kupaonici prilikom kupanja, može vam poslužiti i umivaonik. Vrlo je važno da umivaonik bude u potpunosti suh, pa u njega stavite uređaj preko kojeg slušate glazbu. Umivaonik će slati zvuk tako da se čuje glasnije, samo pazite da se uređaj ne smoči i da ne dođe u dodir s vodom.

Najbolji način za organizaciju u kupaonici je dodatna polica. Polica vam treba služiti kako bi sve potrebne stvari u kupaonici držali na preglednom mjestu, kako nikada ne bi vladao nered i kako bi vam nadohvat ruke bilo sve što vam treba. Najbolje bi bilo da policu za organizaciju stavite iznad vrata, kako bi maksimalno iskoristili prostor.

Organizirajte prostor u kojem boravite tako da u njemu možete uživati, biti svoji, opušteni jer znate da se radi o mjestu na kojem ste sigurni. Ako niste sigurni kako, napravite plan djelovanja i tek onda odlučite koliko će vam biti potrebno vremena za čišćenje.

Pogledajte video koji će vam pomoći kako da najbrže i najbolje očistite ogledalo.

Autor: A.Z., Foto: aaphotograph/Shutterstock