Savjeti za čišćenje stana

kako očistiti kuću

Kako bi vas dom prodisao i zablistao, trebate se riješiti nekih stvari. Čist i blistav dom je san svake domaćice, a kako bi uživali u njegovoj čistoći, u nastavku slijedi nekoliko savjeta za čišćenje stana. Obavezno se riješite starih papira.

Stari papiri samo skupljaju prašinu i zauzimaju prostor u domu. Ako želite da vaš dom ima više prostora i čistog zraka, odmah se riješite nakupine papira koju više ne koristite.

Elektronika koju više ne koristite i koja je stara, posebice kablovi, samo zauzimaju prostor u stanu i rade prašinu. Ljudi su skloni čuvati ovakve stvari, ali ako ih više ne koristite, nema smisla.

Riješite se hrane kojoj je istekao rok trajanja. To vam nikako ne treba u vašoj kući. Prilikom kupovine treba obratiti pozornost na rok trajanja i kupovati one namirnice koje stignete upotrijebiti, a da ne morate razmišljati o tome hoće li im proći rok.

Za neke dječje stvari u vašem domu jednostavno neće biti mjesta više. Kako ne bi postali skladište i skupljali sve i svašta, što više nećete pogledati, predlažemo vam da bacite neke uspomene, koje su manje vrijedne od onih koje ćete čuvati zauvijek.

Pospremite svoju šupu, garažu, ostavu. Neka u vašem domu u svakoj prostoriji blista. U ovim prostorijama najčešće ostavljate razno razne stvari i tako skupljate nered. Nereda se treba što prije riješiti i osloboditi svaku prostoriju, pa čak i ove od stvari koje se čuvaju, a koje se više nikada ne pogledaju.

Pospremite svoje ormare! U ormarima sigurno postoji poneki komad odjeće koji više nikada nećete odjenuti. Kako bi je se što lakše riješili, samo razmislite što niste odjenuli više od godine dana, a znači da više niti nećete, pa se toga riješite.

Olovke, kemijske, pokoja bojica i flomasteri su pribor kojeg se trebate riješiti, ako ga imate previše i ako pola toga više ne koristite. Nije potrebno skupljati stvari koje lako možete nabaviti kada vam zatrebaju. Umjesto toga vodite računa da održavate svoj prostor urednim i čistim kako bi se u njemu što lakše snalazili.

Češnjak se od davnina smatra jednim od najučinkovitijih prirodnih lijekova koji uklanjaju viruse. Pogledajte kako očistiti stan uz pomoć češnjaka.

Bit ćete sretniji, opušteniji i više nećete morati razmišljati o tome gdje sa s brojnim nepotrebnim stvarima.

Autor: A.Z., Foto: Tatiana777/Shutterstock