Frizure za valovitu kosu

valovita kosa

Ako ste jedne od onih sretnica koje imaju prirodnu valovitu kosu, onda sigurno znate kako će vam pristajati mnoge frizure. Mnoge žene s ravnom kosom žele imati kovrče dok one s valovitom žele imati ravnu kosu. Bitno je da se u ovom slučaju ostavite pegle za kosu i naučite nositi to što vam je priroda podarila.

Dovoljno je samo malo potrebnog tretiranja kose pomoću proizvoda te odabir pravilne frizure. Za one žene koje imaju gustu, a valovitu kosu je bitna struktura vlasi kako bi frizura djelovala što nježnije, a ne agresivno te kako lice ne bi bilo previše okruglo.

Zato je dodavanje slojeva vrlo bitno u tom postupku. Postepeno šišanje rezervirajte kod frizera kako biste izbjegli greške. Time će vaše lice biti fino uokvireno, a styliziranje kod kuće lakše.

Pogledajte video o frizurama koje idu na valovitu kosu.

Ako imate kratku kosu ili razmišljate o promjeni na kratko, a kosa vam je valovita, znajte da takav stil može biti vrlo zavodljiv i senzualan. Takvu frizuru je poželjno začiniti s malo dužim šiškama koje će padati sa strane. Ali pripazite odgovaraju li vam zaista šiške jer ne pristaju na svaki oblik lica.

Za srednje dugu valovitu kosu posebno mjesto je rezervirano za slojevito ošišan bob. Taj trendi stil će pristajati gotovo na svakom obliku lica. S takvom frizurom nećete imati puno problema niti će vam trebati puno vremena za uređivanje. Dovoljno je samo formirati kosu od svojeg lica.

Također su poželjne šiške na stranu. Izbjegavajte pravilno odrezane šiške jer bi to moglo izgledati previše oštro i davati grubu crtu lica.

I za kraj donosimo najbolje frizure za dugu i valovitu kosu. Takve sretnice mogu bez problema imati glamuroznu i rakošnu frizuru. Također je bitan slojeviti način šišanja kako biste spriječili previše okrugli izgled lica i kose.

Slojevi djeluju vrlo opušteno, a duge i valovite frizure odličan su izbor za posebne prilike poput večera, vjenčanja ili maturalnih.

Autor: A.B., Foto: KULISH VIKTORIIA/Shutterstock