Samoljepljive umjetne trepavice

duge trepavice

Koliko god bi svaka žena voljela imati duge i guste trepavice, to ponekad ipak nije dobro. Nedavna istraživanja pokazuju da dužina trepavica može uvelike utjecati na zdravlje očiju. Najbolja dužina trepavica iznosi jednu trećinu dužine oka.

Trepavice čija dužina iznosi jednu trećinu dužine oka, najbolje štite oči od suhoće, kao i od sitnih čestica koje se nalaze u zraku. Zato, koliko god vam bile privlačne duge trepavice, one zapravo štete vašim očima i trebali bi ih izbjegavati.

No zašto su duge trepavice štetne za naše oči? Što je dulja dužina trepavica, to one imaju manju sposobnost zaštite oka od zraka. Što trepavice manje štite oko od zraka, to su oči više suhe, te se u njima sve više nakupljaju nečistoće i razne druge čestice.

Ukoliko su vaše prirodne trepavice kratke i slabe, to je zapravo dobro jer znači da one jednostavno obavljaju svoju prirodnu funkciju, a to je da štite zdravlje oka.

Koliko god vas privlačile velike i guste trepavice, ne trebate pretjerivati s njihovim nanošenjem! Konstantno ljepljenje umjetnih trepavica na oči, će oslabljeti njihov korijen, a može izazvati i iritaciju oka, pa bi trebali pripaziti.

Ukoliko želite gušće i dulje trepavice, pokušajte radije sa razno raznim prirodnim preparatima, koji će vam sigurno pomoći da riješite svoj problem. Postoji toliko prirodnih recepata, koji će vam sigurno pomoći kako bi postigli guste i duge trepavice, te kako bi vaše oči bile zdrave.

Njegujte pravilno svoje trepavice, te ih s vremena na vrijeme počastite hranjenjem nekih od ulja, koja se mogu stavljati na trepavice i koja su poznata kao dobra njega za njih.

Umjesto umjetnih trepavica, naučite radije par trikova kako savršeno našminkati vaše oči, te kako pravilno nanijeti maskaru, da bi vaše oči izgledale što veće, a trepavice što dulje. Da bi imale lijepe velike oči nisu potrebne umjetne trepavice!

Autor: A.Z., Foto: Franck Boston/Shutterstock