Kako oprostiti prevaru u vezi

prevara veza

Kada u vezi dođe do prevare jednog od partnera postavlja se pitanje da li treba nastaviti tu vezu, ili to baš nije najbolja ideja. Ako vas je partner prevario, sigurno osjećate bol, ljutnju, povrijeđenost, ali vam se i dalje čini da ga volite, samo ne znate da li mu možete oprostiti. Kada u vezi dođe do prevare, ljubav poprima sasvim jednu drugu dimenziju, te se javlja bol koju niste osjetili nikada za ništa drugo, a uz sve to imate osjećaj da vam se svijet ruši. U nastavku vam donosimo na koji način si možete olakšati.

Ukoliko se muškarac kaje što vas je prevario, te ako želi da mu se vratite i oprostite nevjeru, on će napraviti sve kako bi vas dobio natrag. Muškarac koji se kaje će napraviti sve one filmske poteze koji osvajaju ženu, ne bi li ju pridobio nazad kod sebe. Zato se nemojte čuditi ukoliko vas doma dočeka skuhana večera, ili vam na posao stigne buket cvijeća.

Ako je partner prije nego vas je prevario, rijetko pričao o zajedničkoj budućnosti sa vama, a sada je to jedino što bi htio i o čemu priča, znači da se kaje i da je možda napokon shvatio da ste vi ona prava, a da mu je prevara otvorila oči.

Kada primijetite da se partner kaje, i pokušate ga shvatiti i počnete žaliti, možda još postoje šanse za vašu vezu. Ako mu možete oprostiti i u potpunosti prihvatiti prijevaru, te krenuti sa njim ispočetka, trebali bi pokušati ponovo.

Dobro razmislite da li ste u mogućnosti u potpunosti oprostiti prevaru, te analizirajte svoje i njegove postupke, kako bi znali jeste li spremni krenuti dalje kao da se ništa nije dogodilo. Naravno, nakon oproštene prevare stvari i odnosi ne mogu biti isti, te treba vremena da se stvari vrate na staro ili bolje. Ukoliko ste se spremni potruditi i zaboraviti na bol koju ste osjetili, krenite sve ispočetka sa partnerom.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock