Zašto je ljubljenje zdravo

par na snijegu

Svi znamo da je za svaku ljubavnu vezu važno da se par što više ljubi, jer je ljubljenje pokazivanje ljubavi, te povezuje partnere još više i njihovu vezu čini čvršćom. U vezi u kojoj su se partneri prestali ljubiti, znači da nešto nije kako treba.

Osim što je normalno da se partneri koji se vole ljube, trebate se ljubiti i iz drugih razloga. Ljubljenje je jako dobro za svakog čovjeka, a u nastavku vam donosimo zašto je to tako.

Poljupci nam tako pomažu da smršavimo! Tijekom samo jednog poljupca, osoba može izgubiti i do 19 kalorija. Zato se što više ljubite, kako bi vam se pokrenuo metabolizam, i kako bi vi bili što više ispunjeni fizički i psihički.

Ako se loše osjećate, samo se krenite ljubiti! Poljupci pokreću hormon sreće, ljubavi i zadovoljstva, pa tako nema boljeg psihologa i utjehe u svim lošim situacijama i danima, kada niste najbolje volje. Ljubite se što više, kako bi uklonili sve negativnosti koje vas okružuju.

Poljupci čak aktiviraju i mišiće! Prilikom jednostavnog poljupca u obraz, aktivirate dva mišića, dok francuskim poljupcem, aktivirate čak do 30 mišića, te vam puls može narasti i do 150 otkucaja u minuti. Ta činjenica nije za zanemariti!

Ako vas nešto boli, tražite partnera da vas ljubi! Poljupci su odličan lijek za svaku bol, a čak je i znanstveno dokazano da poljupci mogu ublažiti bolove, jer potiču lučenje hormona, koji smanjuje osjećaj boli.

Među najjačim erogenim zonama je područje oko usana, pa ne čudi što poljupci potiču seksualnu želju. Ako ne znate kako da partnera navedete na maženje u krevetu, samo ga jednostavno počnite ljubiti oko usana.

Prilikom ljubljenja u ustima se stvara višak sline, koja čisti usnu šupljinu, zbog čega je manja pojava karijesa na zubima. Pa onda ako nećete iz razloga ugode, ljubite se barem iz zdravstvenih razloga, sigurno će vam pomoći.

Autor: A.Z., Foto: chaoss/Shutterstock