Puder u kamenu

stavljanje pudera

Šminkanje podrazumijeva nekoliko koraka, a među njima je i podloga. Ukoliko želite da vam make up ostane dulje na licu i da ne morate razmišljati o tome kako će vam se sjenilo ili rumenilo izbrisati prije nego što ste planirali, najbolje je staviti puder.

Postoji nekoliko vrsta pudera, a tekući je jedan od najpopularnijih koji se može nanositi na nekoliko načina. Što je s puderom u kamenu? Mnogi griješe kada misle da mogu bez njega, a razlog je taj što upravo puder u kamenu pomaže održati šminku na okupu. On se nanosi nakon tekućeg pudera i pomaže riješiti sitne nedostatke.

Puder ima nekoliko prednosti, a osim toga što pomaže održati cjelokupni make up on je odličan i zbog toga jer lice nakon njega izgleda baršunasto, sjajno, a moguće je ukloniti i masni sjaj s lica. Stavljate ga ujutro i tijekom dana popravljate, a kako bi imali najbolji rezultat morate paziti koji puder birate.

On mora biti prilagođen boji kože kako ne bi odudarao od vaše prirodne boje tena. Važno je ako koristite tekući i puder u kamenu da pogodite ove dvije nijanse koje se moraju nadopunjavati i koje će na kraju priče stvoriti savršenu sliku kakvoj ste se nadali.

Kako ne bi pogriješili prilikom odabira, bilo bi dobro kada bi puder u kamenu bio svjetliji. Njegovih prednosti ima puno, a među njima je i ta što ga možete nositi sa sobom u torbici, bez da strahujete da će vam se razliti i isto tako ga možete nanijeti bilo gdje u svega nekoliko poteza.

Puder u kamenu dolazi zajedno sa spužvicom, ali unatoč tome stručnjaci su mišljenja kako ga je najbolje i najlakše staviti uz pomoć četke. Ona bi trebala biti široka i gusta, a nanijeti ga možete tako da tapkate po nekoliko puta.

Ovakav tip pudera je posebno važan za one koji imaju masnu kožu jer pomaže umanjiti masni sjaj i stvoriti mat dojam. Vodite računa da uz sebe uvijek imate puder u kamenu iz razloga što nikada ne znate kada će vam zatrebati i kada ćete morati popraviti make up.

Autor: S.Š., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock