Pravilna njega crne kose

crna kosa

Crna kosa inzistira na posebnoj njezi zbog toga što je na njoj vidljiva svaka promjena, pa čak i ona najmanja. Upravo zbog toga, crna boja se smatra najzahtjevnijom, Također, i žlijezde lojnice ne mogu proizvesti toliko sebuma koliko je crnoj kosi potrebno.

Kada već ne može prirodnim putem jednostavnije, mi se zato moramo pobrinuti za crnu boju kose kako bi bila što ljepša, zdravija i privlačnija.

Pravilo broj jedan trebalo bi biti što veća upotreba prirodnih ulja koja takvoj kosi toliko nedostaju. Odličan izbor su ulja od avokada, argana te marokansko ulje koje djeluje kao eliksir na suhu kosu.

Dovoljno je samo redovito umasirati po sredini i po vrhovima kose kako bi kosa bila što zanosnija i njegovana. Pravilnim masiranjem ulja vaša bi kosa u vrlo kratkom vremenu trebala biti vraćena u prvobitno stanje koje je sasvim zdravo.

Ipak, postoje i različiti oblici i vrste crne kose. Tako su česti prizori da crne s kovrčavom kosom žele imati ravnu kosu, a crnke s ravnom kosom kovrčavu.

Kako bi se spriječilo dodatno oštećivanje crne kose, preporuča se izbjegavanje kemijskih tretmana koja samo mogu naštetiti kosi.

Umjesto toga, preporuča se korištenje toplih češljeva, feniranje te pegla za kosu kod ravnanja. Za kovrčanje se također preporučaju pegle ili figaro za kosu no valja znati da prije toplinskog tretiranja kose treba nanijeti zaštitno sredstvo protiv topline koje će očuvati zdravlje kose.

Želite li jednog dana promijeniti svoju crnu boju kose u svjetliju preporuča se odlazak kod frizera. Frizeri imaju više iskustva od nas i trebali bi se zato prepustiti u njihove stručnije ruke.

Crna kosa je dosta i slaba za tretman bojanja tako da će trebati nekoliko mjeseci da dobijete prirodno svjetliju boju koju toliko želite. Za stiliziranje kose preporuča se korištenje gela za kosu koji je ne masti te kako bi sama frizura bila što postojanija.

Autor: A.B., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock