Kako se našminkati za izlazak

žena stavlja maskaru
Žena stavlja maskaru, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Svaki put kada se krenete spremati za večernji izlazak ne morate uvijek provoditi sate i sate pred ogledalom kako bi izgledali savršeno. Dovoljno je svega nekoliko minuta za izgled iz snova. Potrebno je imati plan odkuda započeti i s čim završiti.

Bilo bi najbolje u tom trenutku pripremiti sve kozmetičke preparate koji bi vam mogli zatrebati i možete započeti.

Prvo što ćete učiniti je uzeti puder koji za večernji make up mora ipak biti malo gušći. Njega ćete prvo staviti na obraze dok ćete na bradu i nos staviti malo manji sloj. Nemojte zaboraviti na T zone koje su masnije i zbog čega bi bilo dobro staviti puder u prahu.

U nastavku provjerite kako postići dramatičan look za izlazak.

Nakon što ste nanijeli tekući puder uzmite širu četku i pomoću nje stavite puder u prahu osim na T zone, isto tako i na čelo i malo na dekolte te kapke zbog kojih ćete izgledati prirodno i sjajno. Podloga je riješena i možete ići dalje.

Sljedeći korak uključuje vaše oči. Prilikom nanošenja maskare pazite da se na četkici ne nalazi previše tekućine. Izvucite četkicu i lagano ju obrišite od paprinatu maramicu ili krpicu i zatim stavite.

Pričekajte nekoliko minuta i stavite drugi sloj s tim da bi bilo dobro prije drugog sloja nanijeti puder u prahu pomoću kojeg će trepavice izgledati gušće. Ako niste ljubitelj tuša ili jednostavno nemate mirnu ruku, postoji rješenje.

Uzmite maskaru i s njenim vrhom lagano dodirujte između svake trepavice i ostavljajte točkice. Upravo ćete tako postići dramatičan izgled, a vaše će oči izgledati jednostavno savršeno i to za svega par minuta.

Usne su sljedeće i ništa manje važne. Ovisno što želite postići, ali o tome će ovisiti i ono što ćete uraditi. Želite li stvoriti dojam punijih usana, uzmite olovku boje mesa i uokvirite usne te stavite sjajilo.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock