Prirodni recepti za skidanje šminke

skidanje šminke

Šminkanje i skidanje šminke s lica za puno žena predstavlja dio rutine koji se jednostavno mora napraviti. Kako uklanjate šminku i koje proizvode koristite? Mnoge žene još uvijek posežu za skupim preparatima, ali za to nema potrebe jer postoje prirodni recepti koji će ukloniti sve tragove šminke za malo novaca.

Na vama je da se odlučite za jedan od načina koji će vam pomoći ukloniti tragove kozmetike. Vrijeme je da se oslonite na prirodne recepte uz koje ćete učinkovito ukloniti šminku. Volite li esktra djevičansko maslinovo ulje?

Pored toga što je ukusno i obogaćuje sva jela, maslinovo ulje je bogato i E vitaminom. Kako je ekstra djevičansko ulje masnije od običnog ulja, bilo bi dobro tijekom skidanja šminke izbjegavati područje oko očiju. Uzmite ulje i stavite nekoliko kapi na vatu i započnite s uklanjanjem make upa.

U nastavku pogledajte kako skinuti šminku uz pomoć maslinovog ulja.

Pored maslinovog ulja postoji i bademovo ulje koje je isto tako učinkovito kada je u pitanju čišćenje lica. Bademovo ulje je odlično za suhu i kožu sklonu ekcemima, a kako obiluje vitaminima B i E, u sebi ima velik udio esencijalnih masnih kiselina zbog čega se preporuča za svaki tip kože.

Čišćenje lica ćete započeti tako što ćete staviti nekoliko kapi ulja na vatu. Ovisno koliko ste šminke stavili, prema tome ćete se ravnati i ako treba ponoviti čišćenje nekoliko puta. Bilo bi najbolje završiti tek onda kada na vati ne ostane ništa više osim tragova ulja. Nakon čišćenja se umijte i obrišite lice ručnikom.

Volite li maske za lice? Ako je tako onda ne zaboravite na čudesnu kombinaciju banane i sojinog mlijeka. Sve što trebate učiniti je usitniti bananu i pomiješati s dvije žlice sojinog mlijeka. Dobivenu smjesu možete staviti na lice i ostaviti 15 minuta. Kada ste se umili u mlakoj vodi tragova šminke više nije bilo, a vaša je koža bila mekana.

Osim banane možete pokušati i s rižinim mlijekom i limunovim sokom. Pomiješajte tri žlice rižinog mlijeka i jednu žlicu limunovog soka i uz pomoć ove smjese prijeđite lagano preko lica. Pazite da vata ne dodiruje područje oko očiju jer se ipak radi o limunovom soku. Izaberite jedan od načina i očistite svoje lice prirodno.

Autor: S.Š., Foto: Malyugin/Shutterstock